Amasya Belediyesi’nin düzenlediği “Susuz Hayat” konulu 9. Uluslararası Karikatür Yarışmasında Yaşar Topçu YBO 7. Sınıf öğrencisi Sude Nimet Kılıç Plaket+500 TL’lik“ Mansiyon” ödülünün sahibi oldu…

Boyabatlı karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu ile Yaşar Topçu YBO’da 2 yıldır karikatür ve resim çalışan Sude Nimet Kılıç’ın Türkiye Birincilikleri de dahil birçok ulusal ve uluslar arası karikatür ödülleri bulunuyor.
Üç kategoride düzenlenen yarışmaya 399 çizer 702 eser ile katıldı. Büyükler kategorisi ile 9-14 ve 15-18 yaş gruplarında düzenlenen yarışmada toplam 12 çizer ödüllendirildi. Karikatür sanatçıları Mehmet Selçuk, Abdulkadir Uslu, Şevket Yalaz, Altan Özeskici, Yusuf Kot, Savaş Ünlü ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş’ın katılımları ile gerçekleştirilen jüri toplantısı sonucunda ödül kazananlar belirlendi.
 
Ödül kazanan çizerlerin ödüllerinin “12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri” çerçevesinde Amasya’da yapılacak olan törenle sahiplerine verileceği bildirildi. 
Editör: Vitrin Haber