Boyabatlı ünlü karikatür sanatçısı Aşkın Ayrancıoğlu’nun çoğunluğu Yaşar Topçu YBO’da okuyan öğrencileri “Sevgi” konulu ulusal karikatür yarışmasında kazandıkları ödüllerini düzenlenen törenle aldılar. Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Kültür ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreni açılış konuşmasında Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa; “Sevginin olduğu yerde barış vardır. Barış içinde, sevgi dolu bir dünya istiyorsak sevmeyi öğrenmeli, öğretmeliyiz. Sevgiyle büyütülen mutlu çocuklar, sevmeyi bilen mutlu bireylerin, ailelerin, toplumların ve barış içinde yaşayan bir dünyanın temelini oluşturur." mesajını verdi.

Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından bu yıl “Sevgi” konusunda düzenlenen 10. Ulusal Karikatür Yarışmasında Aşkın Ayrancıoğlu’nun yetiştirdiği Boyabatlı genç karikatüristler; bir “Türkiye Birinciliği”, iki “Türkiye Üçüncülüğü”, altı “Mansiyon Ödülü” ve beş tane de “Sergileme Ödülü” kazandı.

Törene katılan yazarlar ve karikatür sanatçılarıyla da tanışan öğrenciler ödüllerini Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ile Karikatür Sanatçıları Aşkın Ayrancıoğlu, İbrahim Tapa, Kamil Yavuz, Kaan Saatçi, Recep Özcan ve Coşkun Göle’nin elinden aldılar.

Karikatüre ilgi duyan bir kuşağın oluşması ve geleceğin karikatürcülerinin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 2006 yılında Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından başlatılan karikatür yarışmaları ve sergilerinin onuncusu olan “Sevgi” temalı karikatür yarışmasında, dereceye giren yarışmacıların karikatürleri geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da albüm haline getirilerek yarışmacılara dağıtıldı.

Yarışmada ödül kazanan Boyabatlı genç çizerler: Sude Nimet Kılıç, “Türkiye Birinciliği” (Boyabat Yaşar Topçu YBO), Didar Aşkın Ayrancıoğlu, “Türkiye Üçüncülüğü” (Sinop Gelincik Ortaokulu), Caner Çakır, “Türkiye Üçüncülüğü” (Boyabat Yaşar Topçu YBO), Merve Yurtseven, “Mansiyon Ödülü” (Boyabat Yaşar Topçu YBO), Esmanur Güler, “Mansiyon Ödülü” (Boyabat Yaşar Topçu YBO), Yunus Barış Erol, “Mansiyon Ödülü” (Boyabat Yaşar Topçu YBO), Sümeyra Toka, “Mansiyon Ödülü” (Boyabat Yaşar Topçu YBO), Rümeysa Gül Tunç, “Mansiyon Ödülü” (Boyabat Yaşar Topçu YBO), Esra Toka, “Mansiyon Ödülü” (Türk Telekom Fen Lisesi), Ceren Gezen, “Sergileme Ödülü” (Boyabat Yaşar Topçu YBO), Nehir Eren, “Sergileme Ödülü” (Boyabat Yaşar Topçu YBO), Kübra Dağdelen, “Sergileme Ödülü” (Boyabat Yaşar Topçu YBO), Semanur Gök, “Sergileme Ödülü” (Boyabat Yaşar Topçu YBO), H. Irmak Karakuş, “Sergileme Ödülü” (Boyabat Yaşar Topçu YBO)

 
Editör: Vitrin Haber