Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneğince başlatılan "Balkanlardan Sinop’a Kültür Köprüsü Projesi" kapsamında "Balkanlardan Anadolu’ya Müzik Esintileri" konseri düzenlendi. 
 
Cuma akşamı Sinop Halk Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen konserde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkılar seslendirildi. Koro ve solo olarak seslendirilen eserlere çoğu kez izleyenlerde eşlik ederek tempo tuttu. 
Konserin en renkli anları ise Emekli Banka Müdürü Muhlis Gökyokuş'un, ”Estergon kalesi” adlı kahramanlık türküsünü seslendirdiğinde yaşandı. Gür sesi ile türküyü seslendiren Gökyokuş, izleyenlerden büyük alkış aldı. 

Şef İbrahim Kocabıyık yönetiminde, Ebru Öksüz sunuculuğunda icra edilen konserde 18 saz ve 35 ses sanatçısı görev alırken, programda toplam 24 eser seslendirildi. 
Konser bitiminde izleyenler sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı. 

Konsere iştirak eden tüm seyircilere ve konserde görev alan sanatçılara teşekkür eden Dernek Başkanı Kenan Aral yaklaşık 6 aydır, Balkan müzikleri konusunda yaklaşık 35 kursiyere eğitim verdiklerini söyledi. Kenan Aral, "Bu eğitim sonunda konser vererek gelenek, görenek ve müzik kültürümüzü, mübadil hemşehrilerimizle ve Sinop halkımızla paylaşmak istedik. Bundan sonra da bu tür kültürel ve sanatsal çalışmalara devam edeceğiz. Etkinliklerimiz sürecek" dedi.
Editör: Vitrin Haber