Balkanlardan Sinop’a Kültür Köprüsü Projesi kapsamında oluşturulan balkan korosu çalışmalarına devam ediyor. Koro ekibi yaptıkları çalışmalarda hazırlayacakları eserleri 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Sinoplularla buluşturmaya hazırlanıyor.

Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneğince hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca onaylanan “Balkanlardan Sinop’a Kültür Köprüsü Projesi Kapsamında yer alan Balkan Müziği Kora çalışmalar İl Kültür Müdürlüğü Salonunda devam ediyor.

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Kenan Aral, projenin 9 ay 4 günlük bir süresi olduğunu belirtti. Aral; “Ekim ayında başlatmış olduğumuz Balkan Halk Oyunları çalışmaları ile beraber Balkan Müziği çalışmalarına da devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmaların kültürel açıdan çok faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi. 
Koro çalışmalarının sonunda ortaya çıkan eserlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında sahneleneceğini söyleyen Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral, 18 Mayıs 2016 Çarşamba akşamı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Salonunda Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan Balkan şarkı ve türkülerini içeren bir konser vereceklerini belirterek, bu konsere tüm Sinop halkın da davet edeceklerini ifade etti.
Editör: Vitrin Haber