Sinop Sokak Bizim Derneği organizesinde gerçekleştirilen 'Sinopale - Ayda Bir Gün Sokaklar Bizim' etkinliği Cuma günü start aldı. 

Sinop Belediyesi ve Sinop Kadın Emeğini Kalkındırma Derneği'nin katkılarıyla Alaaddin Keykubat caddesinde startı verilen etkinliğe 7'den 70'e her yaştan vatandaş büyük ilgi gösterdi. Etkinlik kapsamında; gençler ve çocuklar tarafından çeşitli spor aktivitileri sanat atölyeleri, tavla turnuvaları, müzik dinletileri, sokak oyunları, tiyatro gösterileri, sokak örgüsü,açık mikrofon, çocuklara yönelik resim atölyesi gibi çeşitli aktiviteler yapıldı. Açılış programında konuşan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, etkinliği düzenleyenlere ve katkısı bulunanlara teşekkür etti. Ergül elindeki fırçayla, çalışma kapsamında her ay seçilen bir sokakta bu bu tür etkinliklerin tekrarlanacağını kaydetti.  Başkan Ergül etkinliğe katılanlarla birlikte bir duvarı boyadı.

"Sinopale - Ayda Bir Gün Sokaklar Bizim" etkinliği ile sokak kültürünü canlandırmak başta olmak üzere, yaya öncelikli erişimi ve daha yaşanabilir sokaklar amaçlanıyor.
Editör: Vitrin Haber