Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Eylül 1928’de Sinop’a gelişinin 90. Yılı etkinlikleri kapsamında, İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, Sinop Belediyesi ve Sinop İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliği ile “Mimar Sinan Hoşseda Musıki Derneği” tarafından, Şef Burçin Bahar Cantürk yönetiminde Türk Sanat Müziği konseri vererek, konsere katılanların gönüllerini Atatürk’ün sevdiği şarkılarla ve görsellerle coşturdu.
Büyükçekmece Mimar Sinan Hoşseda Musıki Derneği tarafından icra edilen “Türk Sanat Müziği Ata’ya Sevgi Konseri” Atabarı ile başlayıp, konsere katılan vatandaşların da eşlik ettikleri Atatürk’ün sevdiği şarkılarla devam ederek İzmir Marşı ile sonlandırıldı.

Konserin Sinop’ta düzenlenmesinde büyük emeği geçen hemşehrimiz, Cerrahpaşa Hastanesi’nde 42 yıl hizmetten sonra emekli olan Prof. Dr. İbrahim Başağaoğlu yaptığı açıklamada, ”Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz Şehitlerimiz ile Gazilerimize olan minnet ve şükran duygularımızı, gelecek nesillere de örnek olması açısından her zaman dile getirmek mecburiyetindeyiz. Bu vesileyle; mensubu olmaktan büyük bir gurur duyduğum “Mimar Sinan Musıki Derneği”nin Şef Burçin Bahar Cantürk yönetiminde, çok sevdiğim memleketim Sinop için böyle özel bir günde “Ata’ya Sevgi Konseri” vermesinden dolayı son derece memnun ve mutlu oldum. Başta Sinop Valisi Sayın Köksal Şakalar olmak üzere Büyükçekmece Belediyesi’ne, Sinop Belediyesi’ne ve Sinop İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haber: Hikmet Kurada
Editör: Vitrin Haber