Sinop Arkeoloji Müzesinde düzenlenen serginin açılışına; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aziz Erkan, Üniversite akademik personeli ve davetliler katıldı.

Açılış töreninin ardından sergiyi gezen Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan ve davetliler, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Erkan’dan bilgiler aldı.

Sergide Güney Anadolu yöresinde unutulmaya yüz tutmuş iğne işi motiflerin gün yüzüne çıkarıldığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Duygu Erkan, "Uzun süreçli akademik bir çalışmanın son aşaması bu sergiyle tamamlanmıştır. İki yılı aşkın süren bu çalışma, kaybolmaya yüz tutmuş iğne işi motifleri, özgün desen tasarımlarına dönüştürülmüştür. Tasarlanan özgün 40 desen kumaşlara uygulanmış; son aşaması olan bu sergi ile günümüz modern giysi tasarımlarında hayat bulmuştur. Bu çalışmanın amacı zengin Anadolu desenlerinin günümüz moda tasarımlarında kullanılabilirliğini ortaya koyarak; kültürel mirasın nesiller boyu aktarılmasını sağlamaktır" dedi.
Editör: Vitrin Haber