Eskiden yaz mevsimi geldiğin de Sinop Halkının denize girdiği iki önemli plajımız vardı… Bunlardan bir tanesi Erkekler denizi diğeri de kadınlar deniziydi..

Bunun yanında bahçeler sahili ve daha sonraları da Öztürkler kampı devreye girmiş olsa da Zeytinlik yöremizdeki Kadınlar ve Erkekler denizinin yerini, keyfini ve rahatlığını hiç biri tutmamıştır. O günkü koşullar içinde Kadınlar denizine büyük bayanlar ve kızlar dışında hiçbir erkek giremez yanına bile yaklaşamazdı. Bunu kim organize ediyordu derseniz kısaca o günkü örf, adet ve görgü kurallarımız dememiz mümkün olur.. 

Erkekler denizine de isminden de anlaşıldığı gibi yine erkekler gelirdi… Zamanla bu yerlerimizin sahilinden geçen yolun genişlemesi sonucunda bu halk plajlarımız tahrip edilmiş, bu güzide yerlerimizde denize girme imkanı büyük ölçüde kısıtlanmıştı. Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün cabası sonucunda bu iki güzide halk plajımız Sinop’luların hizmetine sınırlıda olsa sunulmuştur. Ancak Eski kadınlar ve Erkekler denizi meydandan mı bunu söylemek ne yazıkki mümkün değil. Peki aynı konuma getirilemez mi? Tabiî ki getirilir. Belediye Başkanımızın bu konuda birkaç kez yaptığı açıklamasını buradan kendisine hatırlatmak istiyorum. Bir kere eski Kadınlar ve Erkekler denizinin kara kumu geniş bir şekilde bulunuyordu. Bu gün bu sahillerde ufak parçacıklar halinde bulunan deniz kumunun kapanın, erken gelenin altında kaldığını söylememiz mümkün..Sahilin bir çok bölümü de taşlarla kaplı duruyor.

Sinop’un sahillerinin hepsinin kendine göre bir özelliğinin bulunduğunu söylememiz mümkündür. Ancak Eski Tekel İşletme deposu sahilinden Eski Karakum’a kadar uzanan sahil şeridinde denize girmek gerçektende insana huzur ve dinamiz’in verdiği söyleniyor....

Bu nedenle bu sahil şeridimizin tamamında denize girmek için bir takım hizmetlerin verilmesinin artık zamanı geldi. . Belediye Başkanı Baki Ergül’ün bu konuda projelerinin bulunduğunu biliyoruz..Fırsat ve İmkanı olduğunda bu çalışmayı başlatacağından de eminiz. Ancak Sinop Valisi Yasamin Özata Çetinkaya’nın da bu sahile el atmasını kısıtlayan bir sorun olmasa gerek.. DSİ, Karayolları, Özel İdare İşbirliğinde kış mevsiminde bu sahilin düzenlenmesi pek ala mümkün olur. Yine Vali Hanımın bu sahilin, buradaki denizin ne kadar güzel olduğunu ondan güzel seyreden ve gören de olmasa gerek. Gerçektende bu sahilin Sinop’a kazandırılmasında büyük fayda bulunuyor.. Bu konuda imkanı bulunan bir kurumun bu işe acilen el atmasını istiyoruz. 

Sinop’un gerçekten de güzel ve bakımlı Plajları bulunuyor. Bu plajlarda buraya gelen misafirlerimizin de çok güzel bir şekilde ağırlandığını görüyoruz. Ancak Sinop’ta halk plajlarına da ihtiyacımız var... İşte Eski Tekel Deposundan Eski Karakuma kadar uzayan sahilin düzenlenmesi ve güzelleştirilmesi Sinop’un değerini bir değil beş kat daha fazla artıracağına inanıyoruz. Bir yerde Karakum Sahil yolu Sinop’un en önemli yürüyüş yolu olarak ta hizmet vermektedir. Bu nedenle bu yol için bu sahil için yatırımlarımıza hız kazandırmamız gerekir, diyorum…