İstanbul'da yaşayan Sinoplular 14-17 Aralık tarihlerinde İstanbul Yenikapı’ da gerçekleştirilecek olan, “Sinop Memleket Günleri”nde buluşuyor. 

Sinop’un keşfedilmeyi bekleyen tüm güzelliklerini Türkiye’ye en iyi şekilde tanıtmak amacıyla, SİNDEF, SİYAD, SEV, SİAD ve Küçükçekmece Sinopspor Kulübünün birlikteliğinde İstanbul Yenikapı'da Sinop Memleket Buluşması başladı. 17 Aralık tarihine kadar devam edecek olan memleket günlerinde İstanbullular, eşsiz lezzetleri, muhteşem doğası ve tarihi ile Sinop'u keşfe çıkacak.

Sinop'ta şampiyonluk mücadelesi başladı Sinop'ta şampiyonluk mücadelesi başladı

Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) Genel Başkanı Hasan Dalkıran, amaçlarının Sinopluların İstanbul'da gücünü en iyi şekilde göstermek ve Sinop'u en iyi, en güzel şekilde tanıtmak olduğunu söyledi. Dalkıran, "Memleket hasretini giderme, kültürleri bir araya getirme ve Sinop'un zengin mirasını sevgili İstanbul halkıyla paylaşmak istiyoruz. İstanbul'da yaşayan Sinoplular arasında dayanışmayı artırmak ve Sinop'un turistik potansiyelini vurgulamak da etkinliğin önemli hedefleri arasında yer alıyor" dedi.

SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker'de, Sinop kültürünü ve Sinop'un mutlu insanlarının misafirperverliğini Yenikapı'dan göstermek istediklerini söyledi. Çeliker,  İstanbul'da yaşayan tüm Sinopluları etkinliğe davet etti.  

Editör: Merve Yerli