İSTANBUL (AA) - ING Türkiye ve Habitat Derneği işbirliğiyle depremin ardından Kahramanmaraş'ın yeniden kalkınmasına destek olmak amacıyla "İş Hayatına Turuncu Destek Projesi" hayata geçiriliyor.

TAV Havalimanları ve TAV Technologies'e "En İyi İşveren" ödülü TAV Havalimanları ve TAV Technologies'e "En İyi İşveren" ödülü

Bankadan yapılan açıklamaya göre, geçen sene yaşanan deprem felaketinin ardından toplumsal yatırımlarında deprem bölgesini önceleyen ING Türkiye, Kahramanmaraş'ın yeniden kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

11 yıl önce kurduğu Operasyon ve Çağrı Merkezi ile Kahramanmaraş'ta güçlü bir varlığı bulunan ING Türkiye, bölgenin gelişimini destekliyor. Bu doğrultuda, ING Türkiye ve Habitat Derneği işbirliği ile hayata geçirilen İş Hayatına Turuncu Destek Projesi kapsamında, Kahramanmaraş'ta deprem sonrası bölgesel kalkınmaya destek sağlanması hedefleniyor.

-"Kahramanmaraş Turuncu Ofis" ortak çalışma alanı açılacak

Proje kapsamında, ING'nin Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi binasında Kahramanmaraş Turuncu Ofis adında ortak bir çalışma alanı açılacak ve depremden etkilenen, çalışma ofisi olmayan girişimciler, girişimci adayları ve öğrenciler, bu alandan yararlanabilecek. Böylelikle, depremden etkilenen hedef kitleye ortak çalışma alanı sunularak bölgesel kalkınmaya destek olmak ve dolaylı olarak yeni istihdam olanakları oluşmasını desteklemek amaçlanıyor.

Habitat Derneği, Kahramanmaraş Turuncu Ofis'te iş dünyasına ve girişimciliğe yönelik eğitim ve kapasite geliştirme programları düzenleyecek. Programlarda, katılımcılara yeni nesil bilgilerin aktarılması ve iş dünyasında rekabet edebilmelerini sağlayacak yetkinliklerin kazandırılması, afetler sonrası girişimciliğin teşvik edilmesi ve bölgenin kalkınmasını desteklemek hedefleniyor.

Projeye başvuruda bulunan ve projede yer almaya hak kazananlar, Kahramanmaraş Turuncu Ofis ortak çalışma alanından yararlanabilecek ve Habitat Derneği'nin eğitim ve kapasite geliştirme programlarından faydalanabilecek. Projeden yararlanmak isteyenler, 31 Mart'a kadar Habitat Derneği web sitesinden başvuru yapabiliyor.

Kaynak: aa