Daha önceleri, hükümlülerle birlikte çalışacakları ve üretim yapacakları akıllarının ucundan bile geçmezdi.

Şimdi ise 1 milyon dolarlık bir yatırımla Sinop Acık Ceza İnfaz Kurumu bünyesindeki hükümlüler ve sivil işçilerle birlikte gömlek imal ediyorlar. Bunun da dünyada başka bir örneği yok!

Türkiye'nin önemli gömlek markalarından Daniel Bessi'nin sahibi 'Ayata kardeşler' Vitrinhaber Gazetesi'nde Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin ile konuştu.

Sinop MÜSİAD öncülüğünde kamu ve özel sektör işbirliğinde, 1 milyon dolarlık yatırımla Sinop Acık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde tamamlanarak faaliyete geçen gömlek fabrikasının işletmeciliğini yürüten firma sahibi İzzet Ayata ve Yusuf Ayata, sorularımızı yanıtladı.

Vitrinhaber Gazetesi: Öncelikle hayırlı olsun. Sinop'ta gerçekleştirdiğiniz çalışma iş dünyasında nasıl bir karşılık buldu?

Taha Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Ayata;  Öncelikle bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Sinop'ta istihdama yönelik böyle önemli bir çalışmayı yürütmekten dolayı tüm aile olarak mutluluk yaşıyoruz. Hükümlü ve dışarıdan sivil işçilerin birlikte çalıştığı dünyada ilk olma özeliğine sahip tesis iş dünyasında da büyük yankı uyandırdı. Bu gerçekten memnuniyet verici.

Vitrinhaber Gazetesi: Hükümlülerle çalışıyorsunuz. Peki bunun zorlukları varmı?

İzzet Ayata: Uygulamayla hükümlülerin ceza bitiminde güzel bir meslekle sivil hayata dönüş yapmalarına da olanak sağlanmış oluyor. Tabi söylediğiniz gibi daha önce hüküm giymiş ve sabıkası olan insanları iş yerimizde çalıştırma noktasında endişe taşıyor ve gelen talepleri genelde geri çeviriyorduk. Şimdi ise tam tersi hükümlülerle çalışıyoruz. Eski düşüncelerimiz tamamen değişti. Bu insanların topluma ve iş hayatına kazandırılması imkansız ve zor değil. Bilakis biz şu anda çalışanlarımızdan üst derecede çok memnunuz.

Vitrinhaber Gazetesi: Biz Vitrinhaber Gazetesi olarak, Sinop'a 'Hoş Geldiniz' diyor, yeni istihdam oluşturacak projelerinizi de dört gözle bekliyoruz.

İzzet Ayata:
Başta söylediğim gibi bende sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu konuda bazı projelerimiz var. Mesela İstanbul'da ki fabrikamızı Sinop'a taşımak gibi. İnşallah hayırlısı olur. Üzerinde çalışıyoruz.