Li Ching-Yuen. 256 yaşında ölen, dünyanın en uzun yaşayan insanı. En azından iddialar bu yönde.

Ve onun bu şaşırtıcı derecede uzun yaşamında beslenmenin büyük rolü var. Buyursunlar.

1677'de doğdu, 1933'te öldü

Li Ching-Yuen, Çinli bir bitki bilimcisi ve dövüş sporcusu. Li Ching Yuen, yukarıda fotoğrafını gördüğünüz köyde 1677 yılında doğmuş ve resmi kayıtlara göre 1933 yılında ölmüş. Neredeyse üç yüzyıl görmüş, biraz dayansa ölümsüzlüğü keşfedecek olan bir adamdan bahsediyoruz.

Resmi kayıtlar onun 1736 yılında doğduğunu yani 197 yaşında öldüğünü söylese de Li Ching-Yuen her halükarda dünyanın en fazla yaşayan insanı.

Sırrı 40 yıl boyunca her gün tükettiği bitkiler

Bir dağ köyünde doğan ve büyüyen Li Ching-Yuen hayatını bitki bilimine adamış. Dağların eteklerinde bitki toplayan Li Ching-Yuen, 10 yaşından öldüğü güne kadar dağlarda ot toplamış ve uzun yaşamın sırlarını araştırmış. Ve görünen o ki bulmuş da...

Li Ching-Yuen'in neredeyse 40 yıl boyunca hep aynı gıdalarla beslendiği biliniyor. Bunlarsa Reishi Mantarı, kurt üzümü, yabani ginseng, goji meyvesi, he shou wu, Gotu kola ve pirinç şarabı.

Yani biz günümüzdeki, şehirde yaşayan insanlar gibi rafine şeker, fast food, yağlı gıdalarla hiç tanışmamış Li Ching-Yuen ve tamamen kendi topladığı otlardan oluşan bir beslenme düzeni belirlemiş. Ve bunu da her gün hiç sıkılmadan uygulamış. Ona göre uzun yaşamın sırrı doğada ve onun sunduğu doğal otlar ve meyvelerde...

200'den fazla çocuğu var

Li Ching-Yuen'in diğer bir sırrı da spor. Bizim gibi spor salonlarında ter dökmek yerine dövüş sanatlarına merak salan Li Ching-Yuen 71 yaşındayken Çin ordusuna katılmış ve burada dövüş sanatları öğretmeni olarak görev almış.

Bu arada Li Ching-Yuen'in tam 23 kez evlendiği ve 200'den fazla çocuğu olduğu söyleniyor.

“Temiz bir kalbin olsun, bir kaplumbağa gibi otur, bir güvercin kadar hayat dolu yürü ve bir köpek gibi uyu…”

Uzun yaşayan birinin son sözleri hep merak edilir. Li Ching-Yuen'in ölüm döşeğindeki son sözleri ise bizi çok şaşırtmıyor. Şöyle demiş dünyanın en uzun yaşayan adamı: "Bu dünyada yapmam gereken her şeyi yaptım."

Sağlığında ona uzun yaşamın sırrı sorulduğunda ise verdiği cevap düşündürten cinsten.

“Temiz bir kalbin olsun, bir kaplumbağa gibi otur, bir güvercin kadar hayat dolu yürü ve bir köpek gibi uyu…”

Ne dersiniz, haklı mı?

Kaynak: hurriyet.com.tr, Vikipedi
Editör: Vitrin Haber