Gerze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe pazarının kurulduğu alanda denetimler gerçekleştirdi. Pazar kurulması sebebiyle İlçede en yoğun gününün yaşandığı Cuma günü Pazar yerine akın eden vatandaşların gerek can güvenliği gerekse ulaşımlarını rahat sağlayabilmeleri hususunda tedbiri elden bırakmayan Zabıta Ekipleri vatandaşların huzurlu ve rahat bir şekilde alışverişlerini yapmalarına yardımcı oluyor. 

Pazarcı esnafının tezgahlarını ziyaret ederek etiket zorunluluğunu göz önünde bulunduran ekipler, aynı zamanda işgaliye sınırlarının aşılması hususunda da esnafa uyarılarda bulundu. 
Hiçbir kusuru olmadığı halde dilenerek vatandaşların vicdani duygularını sömüren dilencilere karşı da sıkı önlemler alan Zabıta ekipleri, bu kişilere göz açtırmıyor. 

Bunların yanında araçların geçişini ve trafik akışını da düzenleyen ekipler, vatandaşların pazar alışverişini rahatlıkla yapmaları ve ulaşımlarında kolaylık sağlamak adına katı kurallarıyla araçların uzun süre beklemelerine ve park etmelerine izin vermiyor.

Gerçekleştirilen sıkı önlemler ile ilgili bilgi veren alan Belediye Başkanımız Osman Belovacıklı, vatandaş huzurunun her şeyden önce geldiğini ve bu huzurun sağlanması için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini ifade etti. Belovacıklı; “Hepimizin malumu üzere benim kapım 7/24 halkıma açık. Siyasi veya sosyal ayrım gözetmeksizin her vatandaşım yanıma gelerek derdini anlatır ve bizlerde elimizden geldiğince çözüme kavuştururuz. Vatandaşlarımın en büyük sorunlarından birisi Cuma günleri Pazar Yerinde yaşanan yoğunluktu. Araçların bekleme yapmaları ve park etme gibi sorunların yanında dilencilerden de şikayetlerin çoğaldığını fark ederek harekete geçtik. Ayrıca pazarcı esnafının etiket zorunluluğunu ve işgaliye sınırları hususunda da aldığımız önlemlerle vatandaşımıza kolaylıklar sağlamaya devam ediyoruz. Aldığımız bu tip sıkı önlemler neticesinde vatandaşlarımız alışverişini kolaylıkla yapabilecekleri gibi ulaşım konusunda da daha rahat hareket etmeye başladılar” dedi.
Editör: Vitrin Haber