Türkeli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Demokrasi Yürüyüşü'ne yüzlerce vatandaş katıldı. Düzenlenen yürüyüş öncesi ilçedeki Merkezi Camisi’nde akşam namazına müteakip şehitler için Mevlid-i Şerif okundu. Mevlid-i Şerif'in ardından dualar edildi.

Belediye Meydanı'nda devam eden programda, İlçe Kaymakamı Semih Altaş, siyasi parti temsilcileri ve daire amirlerinin öncülüğünde darbe girişimini protesto etti.
Kaymakam Semih Altaş, konuşmasında, 15 Temmuz’dan bu yana ilçe halkının meydanları boş bırakmadığını belirterek, “Devletiniz, milletiniz, canınız pahasına bu meydanları boş bırakmadınız. Sizdeki cesaret, dik duruş bizlere de yansıyor. Bizler de işimize dört elle sarıldık. Bizim devletimizin, bizim milletimizin kalbinde, kanında öyle bir isyan var ki, fikri, düşüncesi ne olursa olsun, vatan söz konusu olduğunda birleşerek meydanlara dökülebiliyoruz. Burada, şuanda hepimiz farklı düşüncede, farklı fikirde, farklı hissiyatlarda olabiliriz ancak, şuan tek ortak noktamız var o da vatandır. Bu vatanı korumak hepimizin boynunun borcudur. Bu vatana, bu millete, şerefsizce, kahbece, onursuzca saldıran şerefsizlere en iyi ders, yine milletimiz canıyla, malıyla, kanıyla vermiştir.” dedi. 

Konuşmanın ardından katılanlarla birlikte hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla şehir turu atarak darbe girişimini protesto etti.
Editör: Vitrin Haber