Türkeli - Çatalzeytin karayolu Güllüsu mevkisinde meydana gelen heyelan nedeniyle 6 gündür kapalı bulunan Güllüsu-Çatalzeytin güzergahı, halkı isyan ettirdi.

İlçede faaliyet gösteren bir hafriyat firmasında kepçe operatörü olarak çalışan Sinan Demirel ve ilçede diğer bir kepçe operatörü Cihan Göksu, 6 gündür ufak bir toprak kaymasından dolayı yolun kapalı olduğunu belirterek, isyan ettiler. Yetkililerin yolu yapmaktan kaçındıklarını belirten Kepçe operatörü Sinan Demirel, hiçbir şey yapılamıyorsa bile yolun açılabilmesi için kendilerine yetki verilmesini istediklerini söyledi.

Demirel; "Türkeli ilçemiz bu kadar mı sahipsiz. Bugün gittik gördük, ufak çapta bir toprak kaymasını temizlemeden, sürücülerimizi hayvanların bile yürüyemeyeceği sahilde yapımı devam eden yoldan ulaşımı sağlamak zorunda bırakıyorlar. Yüklenici firma, sahildeki çalışmalar için makina parkının içerisinde bir dünya kepçe bulundururken, mevcut yolda 5-6 saatlik çalışma yaparak yolu neden açmaya tenezzül bile etmiyorlar. İlçemiz bu kadar mı sahipsiz. Neden 5-6 saatlik bir çalışmayı ilçemize çok görüyorlar. 10 dakikalık Türkeli-Çatalzeytin yolunu neden halkımıza eziyet edip yarım saatte bir çileye dönüştürüyorlar. Biz bu durumdan rahatsızız. Gerekirse bir kuruş ücret bile almadan o yolu 5 saatte açarız. Yeter ki halk olarak bizler mağdur olmayalım. Biz bu memlekette yaklaşık 15 yıldır hafriyat işi ile uğraşıyoruz. Bu memleketin ekmeğini yediğimiz için bu insanları bu mağduriyetliği yaşamamaları için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Biz Suriyeli'ler gibi vatan değiştirme şansımız da yok, bizim gidecek başka yerimiz yok. Biz bu memlekete sahip çıkmak zorundayız.

Sadece yetkililerden isteğimiz, bize dilekçe ile yetki verilsin, hiç durmam kepçe operatörü arkadaşımla beraber 5-6 saatte o yolu ulaşıma açarız" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber