Ayancık Orman İşletme Müdürü H. Onur Kalaycı, Orman işletme müdürlüğü yatırım ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 2017 Yılında Ayancık Orman İşletme Müdürlüğünde orman yollarında 14 km yeni yol, 62 km üst yapı, 15 km büyük onarım 26 km sanat yapısı programı alındığını belirten Kalaycı, maliyeti yaklaşık 2 milyon lira olan yatırımların yüzde 80 oranında tamamlandığını söyledi. 

ORMAN KOOPERATİFLERİNE VE KÖYLÜLERE YAKLAŞIK 20 MİLYON TL İSTİHKAK ÖDENECEK
Ayancık Orman İşletme Müdürlüğünün 2017 yılı üretim programının kısa sürede tamamlanmasının planlandığını belirten Ayancık Orman İşletme Müdürü H. Onur Kalaycı, bu üretimin tamamlanması ile birlikte Orman kooperatiflerine ve köylülere yaklaşık 20 Milyon TL. istihkak ödeneceğini ifade etti. Kalaycı; “Ayancık Orman İşletme Müdürlüğünün 2017 yılı üretim programı 215 bin m3 olarak belirlenmiş olup yılsonuna kadar bitirilecektir. Yaptırılacak bu üretim sonunda Orman kooperatiflerimize ve köylülerimize yaklaşık 20.Milyon TL. istihkak ödenecektir. 

Aynı zamanda Orköy kredileri ile kestane balı üretimini desteklemek amaçlı son 3 yıl içerisinde kestane ağacının yoğun olduğu Kömürgölü Şefliği başta olmak üzere arı ve hayvancılık kredisi olarak 182 aileye 720 bin TL. yüzde 20 si hibe kredi vermiştir. 

2017 yılında kayın ağaçlarında bol tohum olması sebebi ile toplam 260 hektarlık yaşlı kayın ormanı gençleştirme programına alınmıştır. Yapılacak bu çalışma ile yaşlanmış ormanlardaki idare müddetini doldurmuş ağaçlar milli ekonomimize katılarak daha genç ve sağlıklı ormanlar kurulacaktır” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber