Trol ve gırgır ağları ile balıkçılığın 15 Nisan tarihi itibariyle yasaklanması nedeniyle, tezgahlar balıksız kalınca fiyatlar da büyük bir artış yaşandı. Balıkların üreme zamanında büyük teknelerle avlanmanın yasaklanması sonrası, kan ağlayan balıkçı esnafı “Haziran ve Temmuz aylarında biraz hareketlenme beklesek de sezon açılana kadar beklemekten başka çaremiz yok” dedi.

Kültür balıkçılığına dönüyoruz
Gerze esnaflarından Metinkaya Balıkçılık’ın sahibi Hüseyin Metinkaya,”Uygunsuz avlanma nedeniyle denizdeki balık popülasyonu her yıl azalmaya devam ediyordu. Bir de yasaklar başladı. Artık tezgahımıza tek tük balık koyabiliyoruz” şeklinde konuştu.
Trol ve gırgırların motor kapatmalarıyla birlikte, kültür balıkçılığına yöneldiklerini belirten Metinkaya, “bu dönemlerde balık çiftliklerinde yetiştirilen balıklar tezgahlarımızı süslüyor” dedi. Balık sezonu açılana kadar vatandaşların yeterince balık yiyemeyeceğini belirtti.
 
Fiyatlar arttı
Gerze balıkhane ve ızgara balık yeri işletmecisi Metinkaya, 15 Nisan’da başlayan yasaklardan önce balık fiyatlarının daha uygun olduğuna dikkat çekti.  10 gün öncesinde 25 liraya satılan deniz levreğinin şimdi 30 liradan alıca bulduğunu söyledi. Mezgit fiyatlarında büyük artış yaşandığını kaydeden Metinkaya, “mezgitin kilosu 15 lirayken şimdi bir kilo mezgit yemek istediğinizde 25-30 lirayı gözden çıkarmanız lazım” şeklinde konuştu.
gerzeninsesi.com

 
Editör: Vitrin Haber