Vali Cengiz, Dikmen İlçesi, Yenikent beldesi ardından Gerze’ye gelerek başta Gerze Kaymakamı olmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı, Gerze Belediye Başkanlığı, Gerze Adliyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gerze Tapu Dairesi’nde bir dizi veda ziyaretlerinde bulundu.
Vali Cengiz’i Hükümet Konağı önünde Kaymakam Metin Kubilay ve tüm daire müdürleri karşıladı. Karşılamanın ardından Vali Cengiz Kaymakamlık makamına geçerek bir değerlendirmede bulundu: “Görev yaptığımız süre zarfında Gerze halkı da bizleri bağrına bastı. Bizlerde eğitimden, spora, spordan, sağlığa kadar birçok alanda hizmet kazandırdık. Çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Yatırımlarımız gerek ilimizde, gerekse de ilçelerimizde belli noktalara geldi. Gerze’de Tekel Binası çözüm noktasında, sahilde yapımı durdurulan öğretmen evi sorununun aşılması noktasında gerekli girişimler başlatıldı, Haşim Zehra Tarı Ortaokulumuzun ek binası yatırım programına alındı. Gerze Mükemmel bir yer. İnanıyorum ki cevre yolunun tamamlanmasıyla Gerze’nin tarihi değişecek.”dedi.
Kaymakam Metin Kubilay kendilerine verilen desteklerden dolayı Vali Cengiz’e teşekkür etti, Vali Cengiz’in Gerze’de çok sayıda projeye imza attıklarını kaydetti. Kaymakam Kubilay, Vali Cengiz’e ilçede üretimi yapılan el sanatlarından Peşkir ve el dokuma kilim hediye etti.
Daha önceden 5 sene doğuda çalıştığını ve 2000 yılında Mardin’e gittiğini ifade eden Vali Cengiz, “Mardin farklı kültürlerin bir arada yoğun olarak yaşandığı bir şehir. Esas olan çalışmaların sevgi ve saygıya dayalı tesis edilmesidir’’ dedi.
Vali Dr. Ahmet Cengiz Gerze Belediye Başkanlığına da ziyarette bulundu. Vali Dr. Ahmet Cengiz’i ve Kaymakam Kubilay’ı kapıda karşılayan Başkan Belovacıklı misafirlerini makamında ağırladı.
Vali Cengiz, Sinop ile ilgili bir hayalinin olduğunu ifade ederek, hayalini ‘Üç S’ olarak nitelendirdi. Ve bunun Sinop, Samsun, Sarp arasında yapılacak Uluslar arası bir bisiklet turnuvası olduğunu ve bu konuyla ilgili federasyondaki ilgililerle konuştuğunu belirtti.
Başkan Belovacıklı bu hayalin Sinop-Gerze Arasındaki yolun bitmesinin ardından hayata geçirilebileceğini dile getirerek, ilçede gerçekleştirdiği ve projelendirdiği yatırımları hakkında bilgi verdi. Ardından Başkan Belovacıklı Vali Cengiz’e bir Gerze Hatırası Çini ve Plaket sundu.
Muhabir: Vitrin Haber






