Tuzla Belediyesi Gemi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evleri'nden, "Tuzla'dan Uzanan Sıcak Eller" projesi kapsamında 25 öğrenci eğitmenleri eşliğinde Ayancık ilçesine geldi. 

İlçedeki ziyaretlerine ilk olarak ilçe Kaymakamı Suat Yıldız’ı makamında ziyaret ederek başlayan gezi ekibi daha sonra Belediye Başkanı Ayhan Ergün ve Belediye Başkan Yardımcısı Adil Akın’ı makamlarında ziyaret ederek Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın teşekkür belgelerini takdim etti. 
Ardından proje kapsamında belirlenen Yenikonak YİBO okuluna ziyaret düzenleyerek, orada bulunan öğrenciler ile birlik ve beraberlik içerisinde eğlenceli dakikalar geçirdiler. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Akın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Altundal’ın da katıldığı programda öğrenciler kendi imkânları ile topladıkları kitapları okulun kütüphanesine hediye ederken proje kapsamında öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını kazanmasında kendilerinin de bir katkısı olmasını hedeflediklerini belirttiler. 

Proje ile ilgili bir açıklama yapan Ayancık Belediye Başkan Yardımcısı Adil Akın; “Tuzla’dan gelen öğrenci kardeşlerimiz ve eğitmenlerimiz ziyaretleri ile bizleri fazlasıyla memnun ettiler. Öğrencilerimizin kendi imkânları ile topladıkları kitapları ilçemizde ki bir okula hediye ederek gösterdikleri özveri takdir gördü. Bundan böyle de sosyal ve kültürel projelerle birlikteliğimiz devam edecek. Projenin bir ayağının ilçemizde gerçekleştirilmesine olanak sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve özellikle hemşerimiz Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber