Türkiye’de 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetleri 10 Ağustos akşamında tutulan nöbet ile sona erdi. Ülke genelinde olduğu gibi Durağan’da da nöbetin son gecesinde sokakları dolduran vatandaşlar demokrasi nöbetlerini Durağan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı organizesinde düzenlenen “Türkiye – Azerbaycan Türk Dünyası Dostluk Gecesi”nde Şeyh Şamil ve Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile noktaladı. Düzenlenen etkinlikte konuşan Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, geceye katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Kılıçaslan; “Tarihi boyunca hür yaşamış milletimizin iradesini tutsak etmek isteyenlere karşı demokrasi nöbetimizin son gününü Durağan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığımız tarafından düzenlediğimiz ‘Türkiye – Azerbaycan Türk Dünyası Dostluk Gecesi’ programı ile taçlandırdık. 

Şeyh Şamil ve Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterisinin sunulduğu programa İlçe Kaymakamımız Turan Soğukoluk, İlçe Jandarma Komutanımız Kemal Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Nazım Yurdagül, İlçe Müftümüz Safi Çınar, kurum amirlerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte katıldık. 

Bu güzel programı ilçe halkımıza sunmamıza vesile olan Mahmut Salcan ve Azerbaycan ekibine, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın katıldığı şehitlerimizin anıldığı son bayrak nöbetimize katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu süreçte meydanları boş bırakmayan Eğitim Birsen ailesine, Sağlık Sen ailesine, Hastane, Diyanet ve Orman İşletme çalışanlarına, Kaymakamlık ve Belediye Personeli ile Milli Eğitim çalışanlarımızı ve diğer mesai arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Cumhuriyetimiz tüm Türklere kucak açan bir devlettir. Hedeflerimiz ortak oldukça, değerlerimizi yaşattıkça birliğimiz sürecek. Milletimizin gönlü herkese açıktır” dedi. 
Editör: Vitrin Haber