Türkeli Belediyesi tarafından düzenlenen Tarihi Türkeli Panayırı Plaj Şenlikleri ve Bal Festivali büyük bir coşku ile tamamlandı. Birbirinden güzel etkinliklerle dolu geçen festivalin 6. gününde "petekte en ağır bal ve en güzel buzağı yarışması" yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdür Vekili Yüksel Ateşoğlu, Türkeli Kaymakam Vekili Murat Mete, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, İlçe Kurum Müdürleri, Türkelili ve gurbetten gelen vatandaşlar katıldı. Programda bir konuşma yapan Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, festivalin büyük bir coşku ile devam ettiğini belirterek festivale iştirak eden herkese teşekkür etti. 

TÜRKELİ İLÇEMİZ HİZMETLERİN EN İYİSİNİ HAKEDİYOR
Programda daha sonra söz alan Sinop Valisi Hasan İpek, Türkeli ilçesinde yapılan ve yapılmakta olan yatırımlardan bahsetti. Tüm ilçelerin olduğu gibi Türkeli ilçesinin de yatırımların en iyisini hak ettiğini ifade eden Vali Hasan İpek, bu anlamda Türkeli'yi destekleyen siyasilere ve Hükümete teşekkür ettiğini belirtti. İpek; “"Türkeli ilçemiz Sinop'un kilometre olarak en uzak ilçelerinden birisi ama, gerçekten şirinliğiyle, güzelliğiyle ve özellikle insanlarının güzelliğiyle dikkat çeken, halkıyla sık sık bir araya geldiğimiz bir ilçemiz. Ben öncelikle bugün burada sizlerle beraber olmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum.

Türkeli ilçemizde köylerdeki çocuklarımızın daha rahat okuyabilmeleri için 100 öğrenci kapasiteli yurt binası ihalesi ve gençlik merkezi ihalesi tamamlandı. Ayrıca mesleki teknik atölyesi ve emniyet binası ihalemiz yapıldı ve inşaat başlandı. İnşallah bir alan açmak ve sahili doğrudan görebilmek içinde Hükümet binasını ve İlçe Jandarma binasını yıkıp onların yerine de daha güzel yerler yapıp ve o meydanı da yeni yapılan sahil yoluna açacak şekilde de bir çalışmamız var. Bu anlamda özellikle Türkeli'yi destekleyen siyasilerimize, Milletvekilimize ve Hükümetimize teşekkür ediyorum. İki hafta önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ile birlikte karayolu ile ilgili çalışmalarımızı ve Türkeli ve Ayancık ilçelerimizin problemlerini Ayancık İlçemizde yaptığımız toplantıda konuştuk. İnşallah o problemlerinde Sinop Valisi olarak takipçisiyim ve takipçisi olmaya da devam edeceğim. Sizlerin Sinop'a daha rahat ulaşabilmesi için de hem proje aşamasında olan yolları, hem de yapımı devam eden yolları takip ediyoruz. Ayrıca Sinop Valiliği, İlçe Kaymakamlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak bu yıl için Türkeli ilçemize 36 km asfalt yol programı yaptık. Şuanda 11 km'si tamamlandı. Geri kalan kısmını da inşallah Cenab-ı Allah müsaade ederse tamamlayacağız. Belki de ilave programlarda ekleyeceğiz. Tüm il genelinde yılda normalde 80 ile 100 Km arası asfalt yol yapılırken bu yıl 340 Km asfalt yol programı yaptık ve şu anda 150. kilometredeyiz. Yani inşallah asfalt yol çalışmalarımızı süresinde bitireceğiz ve daha fazla ilavelerde yapacağız" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından petekte en ağır bal ve en güzel buzağı yarışmaları gerçekleştirildi. Bal dolu petekler tartılarda yarışırken, meydanda dizilen buzağılarda onları inceleyen jüriden en yüksek puanı almaya çalıştı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışlar sonucunda dereceye girenlere ödülleri, festivale destek veren ana sponsorlara Türkeli Belediyesi'nin hazırlamış olduğu plaketler, protokol üyeleri tarafından takdim edildi. 
Editör: Vitrin Haber