Doğa ve Milli Parklar 10. Bölge Müdür Yardımcısı Selim Yalçınkaya, beraberinde Doğa ve Milli Parklar 10.Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Nurullah Gürkan ve Türkeli Kültür Turizm Kalkınma ve Dayanışma Derneği (TÜDER) Başkanı Dursun Demirel ile birlikte ilçeye bağlı Çatak köyünde bulunan ve geçtiğimiz ay Tabiat Parkı ilan edilen Çatak Şelaleleri ve Kanyonu'na gelerek, bölgeye kazandırılacak yatırımların planlama projesinin yapılması için ön incelemelerde bulundu. Türkeli Kültür Turizm Kalkınma ve Dayanışma Derneği (TÜDER) Başkanı Dursun Demirel, yaptığı açıklamada, söz konusu bölgenin gelişim planı yaptırıldıktan sonra 2018 yılı yatırım programına dahil edilerek, çalışmaların tamamlanmasıyla Tabiat Parkı fiilen ziyaretçilere hizmet vermeye başlayacak.

Demirel; “İlçemize vermiş olduğu hizmetlerden ve özellikle Çatak Şelaleleri ve Kanyonu’nun 'Tabiat Parkı' olarak ilan edilmesinde ve bir an evvel ilçemiz turizmine kazandırılması için verdiği katkılardan ve desteklerden dolayı AK Parti Sinop Milletvekilimiz sayın Nazım Maviş'e, Türkeli Kaymakamımız sayın Murat Zadeleroğlu'na ve Türkeli Belediye Başkanımız sayın Halil Dilek Özcan'a, göreve geldikleri günden beri bölgemizde yürütülen çalışmaları hızlandıran ve yeni yatırımlar kazandıran Doğa ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit'e, Doğa ve Milli Parklar 10. Bölge Müdür Yardımcısı Selim Yalçınkaya'ya ve Doğa ve Milli Parklar 10.Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Nurullah Gürkan'a teşekkür ederim." dedi. Demirel, ayrıca, ilçemiz turizmi ve tanıtımına büyük katkısı olacağı düşünülen Çatak Şelaleleri Tabiat Parkı için hazırlanacak projelerin, bir an önce hizmete kazandırılması için dernek olarak takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi. 

SÜRPRİZ, İLÇE ADINA SEVİNDİRİCİ ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILACAK 
Türkiye'nin adet olarak en fazla sıra şelalelerin bulunduğu Çatak Şelaleleri ile mağaralarının ve kanyonunun bulunduğu Çatak Şelaleleri Tabiat Parkı'nın planlamasında şimdiden ne gibi bir yatırımların olacağı merak konusu oldu. Dernek Başkanı Dursun Demirel, ilçeye turizmde ivme kazandıracak, turizmde kalkınmayı sağlayacak projeler hazırlandığını, ancak önümüzdeki günlerde bakanlık tarafından onaylandığı takdirde açıklanabileceğini öne sürdü.
turkelihaber.com
 
Editör: Vitrin Haber