Geçtiğimiz yıl yaz döneminde Türkeli-Çatalzeytin karayolunun Güllusu-Çatalzeytin arasının tamamlandığı yol çalışmalarında, geçen yazdan bu yana Güllüsu-Kirtozaltı mevkii arasında yürütülen hummalı çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Adem Ünal, bölgede yürütülen alışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Ünal; "2015 Nisan ayında yüklenici firma AK Yapı İnşaat firması tarafından başlatılan Türkeli-Çatalzeytin karayolu yol yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Bilindiği üzere Güllüsu-Çatalzeytin arası çift yol olarak geçen yıl yapımı tamamlanmıştı. Bu yıl da Güllüsu-Kirtozaltı mevkii arasındaki güzergah hızla yapımı sürüyor. Bazı bölgelerde mevcut yol üzerinden, bazı bölgelerde ise yolu kısaltmak suretiyle varyant şeklinde yapılıyor. Varyantın yapıldığı bölgede arsa sorunu vardı. Şuanda mahkeme sürecinde. Yüklenici firma o arsaya kadar olan bölgeyi çift yol olarak yapımını devam ettirip, mahkeme sonrası fazla vakit kaybetmeden 150 metrelik alanı da dolgu yapıp, yol yapımını tamamlayarak, yolu kısaltacak ve yol daha kullanıma elverişli hale gelecek. Önceleri hayal bile edilemezdi ama şükürler olsun bu gururu hep birlikte yaşıyoruz. Çatalzeytin'den Türkeli'ne doğru gelindiğinde o tek yönlü yollarımız, büyük araçlarımızın yazın ve kışın o tek yönlü yollarda çektikleri sıkıntılar artık son buldu. Şimdi de yıllardır heyelan üzerine heyelan yaşanan Kirtozaltı mevkii ile Güllüsu mevkii arasındaki yolun uzun yıllar hizmet verebilecek hale getirerek, halkımızın hizmetine sunulmasından dolayı mutluluk duyuyorum." dedi. 

İlçe Başkanı Ünal, yol çalışmalarını titizlikle yürüten yüklenici firmaya, yol çalışmaların hız kaybetmeden yürütülmesi noktasında ilgi ve alakasını hiç eksik etmeyen AK Parti Sinop Milletvekilimiz sayın Dr. Nazım Maviş'e, İlçe Kaymakamımız sayın Murat Zadeleroğlu'na, AK Parti Türkeli İl Genel Meclis Üyelerimiz sayın Şükrü Işık'a ve sayın Veysel Şahin'e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Editör: Vitrin Haber