Türkeli Belediyesi bu yıl 2. Düzenlenecek olan  tarihi Türkeli Panayırı, Plaj Şenlikleri ve Bal Festivali program hazırlıklarına başladı.

Türkeli Belediye Başkanlığı tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Tarihi Türkeli Panayırı, Plaj Şenlikleri ve Bal Festivali’nin ana hatları belli oldu. Festival 1-9 Ağustos 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 
Tarihi Türkeli panayırı plaj şenlikleri ve bal festivali etkinlikleri hakkında bilgi veren Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, ilçenin tanıtımında büyük pay sahibi olan panayırın büyük ilgi göreceğine inandıklarını söyledi. Özcan; “Geçmiş yıllarda unutulmuş olan ve geçen yaz yeniden canlandırdığımız panayırımız 9 gün boyunca dolu dolu geçecek. Bu kültürel etkinlikler toplumumuzun her kesiminden insanı kapsayacak şekilde yeni bir aşamaya getirildi” dedi. 
Bu yıl yapılacak etkinlikler içerisinde yer alan programları kısaca anlatan Başkan Özcan şunları söyledi; "Büyük önem verdiğimi panayırımızda İlçemiz ve köylerinde yaşayan sünnet çağına gelmiş çocuklarımız için sünnet şöleni, Yöremize ait kestane balımızın tanıtımı için arıcılarımıza kurulacak stantlarda bal satışı imkânı ve petekte en ağır hakiki kestane balı yarışması, Bu yıl açılışını gerçekleştirdiğimiz kilim dokuma atölyemizde üretilen kilimlerimizin halkımızla buluşması, Daha zorlu ve eğlenceli parkurlarla yarışmaların yapılacağı plaj şenlikleri, Kirazlı Bahçe Plajımızda bu yıl ilki düzenlenecek olan plaj konserlerimiz, 7-12 Yaş grubundaki çocuklarımız için uçurtma şenliği ve ayrıca tüm çocuklarımız için eğlenceli aktiviteler, Türk Hava Kurumu’nun hava spor gösterileri, Belediyemiz ve özel bir sağlık kuruluşu ile birlikte organize edilen "Gözümüz Aydın" Projesi kapsamında, ücretsiz göz taramasıyla ilçemiz ve köylerimizde yaşayan tüm vatandaşlarımız muayene olabilecek, 4-7 Yaş arası çocuklarımız arasından Panayır Güzeli ve Panayır Yakışıklısı yarışması, Sanata ve sanatçıya verdiğimiz değer kapsamında el sanatları sergisi, İlçemiz ve köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın ev ekonomilerine bir nebze olsun katkı sağlaması amacıyla sadece Organik Ürünler ve Ev Yapımı ürünlerin kurulacak stantlarla halkımızla buluşması, Bileğine güvenen tüm vatandaşlarımız için bu yıl ilki düzenlenecek ödülü tavla turnuvası, Gezi teknesi ile halkımıza ücretsiz deniz turları, İlçemiz Kurugöl Yaylasında düzenlenecek Yayla Şenlikleri, Belediyemiz ve Devrekani Belediyesi ortaklaşa organize edilen rahvan at yarışları, Ünlü sanatçıların katılacağı halkımızın doyasıya eğleneceği halk konseri ile Tarihi Türkeli Panayırı Deniz Şenlikleri ve Bal Festivali bu yıl dolu dolu geçecek."

 
Editör: Vitrin Haber