Anadolu Gençlik Derneği Türkeli Temsilciliği organizesinde ilçe merkezi ve köylerde öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencileri Siyer-i Nebi yarışmasına katıldı. Türkeli İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleşen yarışmada öğrenciler, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatına dair soruları yanıtladılar.

Yarışma hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Türkeli Temsilcisi Celal Kurt, yarışmaya ilçe genelinden 148 öğrencinin kayıt olduğunu ancak hava muhalefeti nedeni ile 97 öğrencinin katılabildiğini söyledi. Kurt; “Peygamberimizin hayatı ile ilgili bilgilendirme amaçlı yapılan yarışmaya Türkiye genelinde 400 bin öğrenci katıldı. İlçemizden de yarışma için 148 öğrenci kayıt oldu. Kayıt olan öğrencilere Peygamber Efendimiz'in hayatı ile ilgili kitaplar dağıtıldı. Hava muhalefeti ve hafta sonu olduğundan dolayı köylerdeki öğrencilerimizin bir kısmı sınava katılamadı. Bu nedenle 97 öğrenci sınava katılabildi” dedi.

Ülke genelinde 2007 yılında liselerle başlayan yarışmalara yoğun talep üzerine ortaokulların da dahil edildiğini belirten Anadolu Gençlik Derneği Türkeli Temsilcisi Celal Kurt, önümüzdeki süreçte yarışmaya ilkokulların da dahil edilebilmesi yönünde çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Kurt; “Liseli ve ortaokullu gençlerimiz, 90 dakika boyunca Peygamber Efendimizin hayatına dair sorulara cevap bulmaya çalıştılar.
Terörün kol gezdiği, mazlum coğrafyanın genişlediği bugünlerde, 400 bin gencimizi Peygamber'imizin (s.a.s) hayatı ile buluşturmak çok önemliydi. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler, Anadolu Gençlik himayesinde yeşermeye devam ediyor" diye konuştu.

Kurt, son olarak, Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatını gençlerimize daha yakından tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, "Bu çalışmada bizlere yardımcı olan Milli Eğitim camiasına, dernek yönetici ve gönüllüleri ile öğrencilere teşekkür ederim.
Milli ve manevi değerlerine bağlı, devletine de, milletine sahip çıkan kişilikli ve donanımlı nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

 
Editör: Vitrin Haber