Türkeli ve Çevresi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (TÜDER) tarafından düzenlenen etkinlikle gurbetçiler ve ilçe halkı bir araya geldi. 

Türkeli ve Çevresi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (TÜDER) Kurucu Başkanı Şuayip Yavuz'un organizasyonuyla, İlçe Kaymakamı Gökhan Karaçay başkanlığında, düzenlenen etkinlikle gurbetçiler ve ilçedeki vatandaşlar bir araya geldi. Buluşmada gurbetçiler ile ilçedeki esnaf ve vatandaşların yaşadığı ortak sorunlar görüşüldü.
Avrupa'daki Türkelili vatandaşları tek çatı altında toplayan Avrupa Türkelililer Derneği Başkanı ve Yönetimi'nin de katıldığı programda, birlik mesajı verildi. Gurbetten gelen vatandaşların ilçede yaşadığı ortak sorunlarının İlçe Kaymakamı Gökhan Karaçay'a ve Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan'a aktarıldığı toplantıda, ilçeye ekonomik olarak canlılık getirecek en önemli yatırımın Yüksekokul olduğunu, bunun için de ilçeye kazandırılması için tüm ilçedeki ve gurbetteki vatandaşların destek vermesi gerektiği belirtildi.
İlçenin en önemli, ihtiyacı hissedilen yatırımların çözümü noktasında sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmesinin gerekli olduğunu vurgulayan İlçe Kaymakamı Gökhan Karaçay, yatırımların ilçeye gelmesi için sadece kaymakamlıktan bir şeyler beklenmemesi gerektiğini sivil toplum kuruluşları olarak toplantılar yapılması, ilçeye ne gerekiyorsa bunu kaymakamlık ve belediye başkanı olarak Ankara'ya taşınması, yatırımların asıl öz kaynaklarından istenilmesi için sivil toplum kuruluşlarımızın bize desteği gerektiğini belirtti. İlçenin önemli ihtiyaçları arasında olan hükümet konağı meselesine de değinen Kaymakam Karaçay; “Hükümet konağının yeniden yapılması konusunu önceden sizlerin tartışması ve bize yer konusunda önerinizi getirmeniz bizim işimizi daha da kolaylaştıracak, bize destek sağlayacak. Bunun gibi bir çok konuda sivil toplum kuruluşlarının bize ortak fikir ve yatırımın ilçede oluşması hususunda destekleri gerekiyor" dedi.
TÜDER Kurucu Başkanı Şuayip Yavuz, "Organizasyonlar kolay yapılmıyor. Bu tür toplantıların her zaman geleneksel hale gelmesini sağlamak istiyoruz. Davetimize iştirak edenlere ve gelemeyip gelemeyeceğini bildirenlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Yüksekokul konusunda ilçedeki tüm dernekleri toplayıp, bir platform oluşturulup yeniden harekete geçirilmesi için uğraşacağız. Toplantıya katılan başta İlçe Kaymakamımız Gökhan Karaçay'a ve Belediye Başkanımız Halil Dilek Özcan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, gurbetteki hemşehrilerin ve ilçe vatandaşlarının bir araya getirilmesi amacıyla bundan böyle festival programları kapsamında her yıl "Gurbetçi Günü" etkinlikleri düzenleyeceklerini ifade etti.

 
Editör: Vitrin Haber