Gerze Belediyesi organizasyonunda düzenlenen trap atışlarına katılım yoğun oldu. Gerze Kargaşa Mevkisinde gerçekleştirilen yarışmaya otuza yakın avcı katılırken yarışma prosedürü 10 el atış olmak üzere uygulandı. Gerçekleştirilen atışlarda Gerze Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ömer Bakır ve Hüseyin Şahin hiçbir trapı kaçırmadan 10’da 10 yaparken bu iki yarışmacı en son 4 el atış gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen son atışlarda Şahin 4’de 2 yaparak ikinciliği alırken Ömer Bakır ise bu turda da isabetli atışlar yaparak günün ve yarışmanın şampiyonu oldu.

Bu yık 43.’sü düzenlenen Uluslararası Geleneksel Gerze Kültür ve Sanat Festivalinin birbirinden güzel etkinliklere sahne olduğunu söyleyen Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, vatandaşların da bu etkinlikleri ilgi ile takip ettiğini ifade etti. 

Belovacıklı; “Belediyemiz tarafından düzenlenen 43.Uluslararası Geleneksel Gerze Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bilindiği üzere birçok yarışma düzenlenmişti. En Güzel Bahçe Yarışması, En Güzel Hacı Kadı Horozu Yarışması, Olta Yarışması, Foto Safari gibi yarışmaların yanında en büyük ilgiyi gören yarışmalardan bir tanesi ise Trap Atışları oldu. Katılımın oldukça fazla olduğu yarışmaya sadece bay değil bayan avcımız İrem Akgün’de katıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışlarda dereceye giren tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi. 

İlk üçe giren yarışmacılara Festival Sahnesi’nde altın takdim edilirken Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tüm katılımcılara teşekkür etti. 
Editör: Vitrin Haber