Sinop'ta, Samsun'un Vezirköprü ilçesine götürülmek üzere tıra yüklenmek istenilen 36 kişilik yolcu teknesi vinçten düştü. Kazada şans eseri yaralanan olmadı.

Alınan bilgiye göre, Türkeli ilçesi limanında Cevat Kaya’ya ait 36 kişilik yolcu teknesi, vinç yardımıyla tıra yüklenmeye çalışıldı.

Teknenin tıra yüklenmesi sırasında vincin halatları koptu ve 13 metre uzunluğundaki tekne üç metre yükseklikten beton zemine düştü. Kazada yaralanan olmazken teknede hasar oluştu.

Bu arada kaza anı bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde teknenin düşme anı ve çalışanların koşarak olay yerinden uzaklaştıkları görülüyor. 

- "Kaza anında orada 30 kişi vardı"

Teknenin sahibi Türkeli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cevat Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekneyi sattığını belirterek, "Alan kişi tekneyi Vezirköprü ilçesine götürecekti. Tıra yükleme esnasında maalesef vincin halatları koptu. Üç metre yükseklikten yere düştüğü için tekne büyük ölçüde zarar gördü. Tek tesellimiz, can kaybının yaşanmaması çünkü kaza anında orada en az 30 kişi vardı." dedi.

Teknenin Vezirköprü ilçesindeki  Şahinkaya Kanyonu'nda turizm amacıyla yolcu taşımada kullanılmak istendiği öğrenildi.
Editör: Vitrin Haber