Durağan Kaymakamlığı toplantı salonunda Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin Değirmen'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürü ve İlçe Müdürlüğü personelleri katıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin Değirmen, 2017 yılında özveriyle çalışan başta İlçe Müdürü olmak üzere tüm personele teşekkür etti. Değirmen; “Bu toplantıların önemli olduğunu düşünüyorum. 2017 yılında tüm ilçelerimizde gerçekleştireceğimiz değerlendirme toplantılarının ilkini Durağan ilçemizde gerçekleştiriyoruz. İlçe Müdürümüz İrfan Yılmaz'ın Mersin İline tayininin çıkması nedeniyle görevinden ayrılacağından ilk sırayı Durağan İlçemize verdik. İstek ve taleplerin karşılıklı iletilmesi, İlçe personelimizin çalışma ortamlarının yerinde görülmesi istenen verimliliğin sağlanması bakımından çok önemlidir” dedi. 

2018 YILI PROGRAMI HAKKINDA İSTİŞARE YAPILDI
Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin Değirmen toplantıda İl genelinde uygulanan projeler ve bu projelerin çiftçiler tarafından ne ölçüde benimsendiği, aksayan yönleri, alınması gerekli önlemler, 2018 yılında özellikle hayvan hastalıklarının önlenmesi ile ilgili yapılacak aşılamalar ve küpeleme çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini belitti. İl Müdürü Şahin Değirmen ayrıca, genç çiftçi projesinde yapılan uygulamalar ile bitkisel ve hayvansal desteklemelerinin takibinin yapılması ve bu konularda çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda daha sonra İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tam tarafından köylerimizde her ailenin hayvanlarını barındırıp sütlerinin pazarlayacağı ortak hayvancılık işletmeleri kurularak her evde bir ahır varlığının sona erdirilerek daha modern işletmelere sahip olunabileceğini ve bu kapsamda hazırlanacak projelerin İl Müdürlüğünce Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne sunulabileceğini belirtti.

Daha sonra tüm Şube Müdürleri ve İlçe Müdürlüğü tarafından 2017 yılında yapılan çalışmalarla ilgili olarak taleplerini ve çalışmalar esnasında karşılaşılan aksaklıkları ilettikten sonra Şube Müdürleri ve İlçe Müdürü tarafından iletilen konular İl Müdürü Şahin Değirmen tarafından cevaplandırıldı ve toplantı sona erdi.