Önceki yıllarda  doktor sıkıntısı yaşanan Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi, ataması planlanan doktorlarla birlikte 40 doktor sayısına ulaşıyor.

Geçmiş yıllarda uzman doktor eksikliği nedeniyle hastaların ilçe dışındaki hastanelere gitmek zorunda kaldıkları Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi kadrosuna 12 doktor ataması daha planlandı.

Şu anki kadrosunda 28 uzman  doktor olan hastanede yeni atanacak 12 doktorla birlikte, 32 uzman ve 8 pratisyen olmak üzere toplam 40 doktor sayısıyla hastane tarihinde en geniş kadrosuna ulaşıldı. 

Sağlık Bakanlığı web sitesinde verilen bilgilerde Devlet Hizmetleri Yükümlülüğü kurasında Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi kadrosuna 4 uzman 8 de pratisyen ataması planlandı. 28 Ağustos tarihinde yapılacak kura çekimiyle uzmanlık dalında Ortopedi, Genel Cerrahi, KBB, Radyoloji ve  8 de pratisyen doktorun 15 Eylül 2014 'ten itibaren göreve başlamaları bekleniyor. 

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada sadece Boyabat'ın değil tüm ülkenin, Sinop'un ve diğer ilçelerinin sağlık hizmetlerinden en üst seviyede yararlanabilmesi için ellerinden gelen ve imkanlar dahilinde her alanda olduğu gibi millete hizmet için çalıştıklarını söyledi. Ersoy; “Vatandaşlarımızın bulundukları yerlerde sağlık imkanlarından, doktorlarımızdan yararlanarak sağlıklarını korumak, hastalıklarında tedavi olmak en doğal haklarıdır. Bizler halkımıza seçilirken verdiğimiz sözleri yerine getirmeyi boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Bunun için de sadece Boyabat değil tüm ülkemizdeki vatandaşlarımızın sağlığına değer veriyoruz.  Devletimizin imkanları dahilinde doktor, diğer sağlık elemanları bina, tıbbi cihaz ve malzemeleri vatandaşlarımızın ayağına getirmek için çaba sarf ediyoruz. Şu an Boyabat'ımızda her branşta doktorumuz vardır. Hatta aynı branşta birden fazla doktorumuz vatandaşlarımızın sağlık sorunlarının çözümü için görev başındadırlar. Yeni gelecek doktorlarımıza başarı diliyor halkımıza hayırlı olsun diyorum. Bu vesileyle sayın Boyabatlı vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum" dedi. 
Editör: Vitrin Haber