Karakestane kaynak suyunun daha kaliteli ve sıhhi şartlarda, daha uygun olarak ilçeye kullandırılması kapsamında, İller Bankasının yüzde 50 hibe desteği ile projelendirilen SUKAP projesi yapım aşamasına geldi. 
Proje hakkında bilgi veren Ayancık Belediye Başkanı Aslan Özemir, proje tamamlandığında ilçenin su ihtiyacının daha kaliteli bir şekilde karşılanacağını söyledi. Özdemir; “İller Bankası A.Ş tarafından hazırlanan proje kapsamında ilçemizdeki mevcut su depoları ve iletim hatları yenilenecek. Proje kapsamında ilçe su şebekesinde, eski ve günümüz ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlanan asbest ve pik borular, polietilen ve doktrin borularla değiştirilecek. Karakestane kaynak suyumuz, yenilenen depo ve nakil hatlarıyla birlikte enerji ve su kaybına uğramadan, uzun yıllar ilçemize daha kaliteli ve sıhhi şartlarda hizmet verecek. 
Yine proje kapsamında Karakestane kaynak suyu, bulunduğu bölgede yapılacak olan ilave hatla başka bir kaynak suyu ile desteklenerek, ilçe merkezindeki derin kuyularda beklemeden cazibe sistemiyle evlere ulaşacak” dedi. 
Editör: Vitrin Haber