Geçtiğimiz yıllarda Ayancık Belediyesinin katkılarıyla hizmete alınan Karakestane Kaynak suyunu, vatandaşlara daha kaliteli şartlarda temin edilmesi amacıyla İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Ayancık Belediyesi iş birliğinde yürütülen SUKAP (Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeleri ) projesinin ihalesi yapıldı. Proje kapsamında, ilçe merkezindeki mevcut su hatlarının yenilenecek. Karakestane köyünün kaynağından gelen içme suyu tek bir depoda toplanarak, suyun tek merkezden kontrol edilmesi hedefleniyor.

YENİ SU DEPOLARI YAPILACAK
Proje hakkında bilgi veren Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, proje tam anlamıyla tamamlandığında ilçenin daha kaliteli ve kesintisiz olarak su ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi. Ergün; “Projenin birinci etabı olan İletim Hattı Projeleri yapılmış olup, İller Bankasına teslim edilme aşamasındadır. Bu proje kapsamında ilçemiz Dolay Köyü mevkiinde bulunan mevcut deponun bulunduğu alana, bin tonluk yeni bir depo yapılarak, hiçbir enerji kullanılmadan cazibe sistemiyle suyun depoya akışı sağlanacak. Mehmet Akif Ersoy Okulunun üstünde bulunan alana ve Cevizli Mahallesi Fatsa mevkiine yapılacak yeni depolarla suyun ilçeye iletimi tek merkezden yönetilebilecek.

Yine bu proje kapsamında, Karakestane Köyü’nden gelen kaynak suyunu ilçeye dağıtan mevcut şebeke hattında bulunan, asbest ve pik boruların tamamı değişecek. Halkımıza sıhhi şartlara uygun kaliteli su hizmeti verilecek” dedi. 
Editör: Vitrin Haber