Memur-Sen Boyabat İlçe Temsilcisi Mustafa Dodurgalı, kültür merkezi önünde yaptığı açıklamada, FETÖ'nün, milli iradenin simgesi olan TBMM'yi ve halkını bombalayacak ve silah doğrultacak kadar cani bir örgüt olduğunu söyledi.

Darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ifade eden Dodurgalı, şunları kaydetti: "Kalleşçe yapılan bu saldırılar sonucunda 246 vatan evladı şehit olmuş, binlerce kişi yaralanmıştır. Darbeler döneminin artık geride kaldığını düşünürken yapılan bu korkunç girişim ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır. Milletimiz darbelerden ve askeri müdahalelerden çok çekmiş, bu süreçlerde büyük acılara tanıklık etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir siyasal ve toplumsal kültürün yeşermesinin önündeki en büyük engellerden birisi darbelerdir. 21. yüzyılda demokrasiler liginde olması gereken ülkemiz böyle bir tabloyu kesinlikle hak etmiyor."

Sendika olarak her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında Cumhuriyetin, ulusal egemenliğin, demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduklarını belirten Dodurgalı, "Ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyor, bir daha asla yaşanmaması umuduyla tüm milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız'ın da katıldığı etkinliğe katılanlar, araçlarıyla ilçe merkezinde konvoy oluşturarak tur attı.  

 
Editör: Vitrin Haber