İlçedeki sivil tolum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla Boyabat Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda ortak açıklamayı Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Mutlu okudu.

İki hafta boyunca farklı etkinliklerle hazırlanan afişlerle ülkenin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarını dile getiren Mutlu, "15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi." dedi.

Milletin darbeye karşı durarak "Türkiye Cumhuriyeti devletini milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez." dediğini aktaran Mutlu, şunları kaydetti: "Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede 250 vatandaşımız şehit, 2 bin 301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir."

Editör: Vitrin Haber