Beyaz Ay Derneği Almanya Iserhlon Şubesi ve Ayancık Türkiye Sakatlar Derneğinin Ayancık Belediyesi ve Ayancık Kaymakamlığı iş birliğinde yürüttüğü projeyle engelli bireyler için temin edilen 141 tekerlekli sandalye ve hasta yataklarının bir kısmı Sinop ve ilçelerine dağıtılıyor.

Ayancık Olimpik Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen teslim programına; Ayancık Belediye Başkan Vekili Erden Ekim, Belediye Başkan Yardımcısı A. Adil Akın ve Beyaz Ay Derneği Almanya Iserhlon Şube Başkanı Vedat Özçelik'in yanı sıra Sinop, Türkeli, Çatalzeytin ve Ayancık Sakatlar Derneği yönetimleri ile kamu kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı.

“Özverili Çalışmalarla Malzemelerimizi İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıyoruz”
İhtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere, tekerlekli sandalye ve hasta yataklarını Ayancık’a getirilmesinde büyük emeği olan Beyaz ay Derneği Almanya Isherlon Şube Başkanı Vedat Özçelik, teslim töreni için Almanya’dan Ayancık’a gelerek teslim törenine katıldı. Bu ve bunun gibi çalışmalarla engelli, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Özçelik, “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm samimiyet ve gayretle engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşımızla birlikte olmaya ve elimizden geldiğince hayırsever vatandaşlarımızı harekete geçirerek destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Dernek Başkanlarıyla her zaman irtibat halinde olduklarını söyleyen Özçelik, konuşmasını Beyaz Ay Derneği olarak ihtiyaç duyulan her durumda her platformda bizler orada olacağız" dedi.

“Her Sağlıklı Birey Aslında Bir Engelli Adayıdır”
Belediye Başkanı Ayhan Ergün’ün bir program nedeniyle Ankara’da olmasından dolayı teslim törenine, Belediye Başkan Vekili Sayın Erdem Ekim ile katılan Ayancık Belediye Başkan Yardımcısı A. Adil Akın ise şunları söyledi; “Her sağlıklı birey aslında bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızla yakından ilgilenmek ve maddi manevi onların yanında olmak öncelikle bir insanlık görevidir. Bu bilinçle hareket ederek ve bu konuda çalışmalar yaparak engelli bireylerimizin topluma adaptasyonu sağlanmalı, özgüveni yüksek ve toplumun her kademesinde kendine yer bulmuş bireyler olarak hayatlarına devam etmeleri sağlanmalıdır. Bu yardım projesinin hayata geçirilmesinde büyük katkı ve fedakârlıkları olduğuna yakinen şahitlik ettiğim Beyaz Ay Derneği Iserhlon Şube Başkanımız Sayın Vedat Özçelik beye ve şahsının nezdinde tüm yönetimi ve hayırsever vatandaşlarımıza ve Sakatlar Derneği Başkanımız Sayın Erhan Yaşar kardeşime ve yönetimine engelli kardeşlerimiz ve Belediye Başkanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum”.

Uzun bir uğraş sonrasında engelli ailelerimize dağıtılmak üzere, malzemelerin Ayancık’a getirme mutluluğunu yaşadığını söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Ayancık Şube Başkanı Erhan Yaşar,  gece-gündüz demeden nerde ihtiyaç sahibi vatandaş varsa en kısa sürede imkanlar dahilinde yardımcı olmaya çalışacaklarını söyledi. Yaşar, “Malzemelerin tarafımıza ulaştırılmasında yakinen gece gündüz irtibatta olduğum ve bu törene katılabilmek için Almanya’dan gelerek aramızda bulunan değerli büyüğüm başkanım Vedat Özçelik ve başkanımızın yanında bulunarak gerekli desteğini veren gurbetçi vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine malzemelerimizin temininde ve her zaman desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Çağlayan Kaya, her zaman engeller paylaşıldıkça yok olur diyen, derneğimiz ve tüm engelli kardeşlerimizin bütün ilgisiyle yanında olan belediye başkanımız Ayhan Ergün’ e teşekkür ediyorum” diye konuytu.

Projeyle tekerlekli sandalye, hasta yatağı, hasta wc’si, yürüme cihazı olmak üzere 141 adet malzemenin geldiğini belirten Yaşar, malzemeleri ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydetti. Yaşar bu kapsamda, Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ, Bandırma, Amasya, Kütahya, Bolu şubelerine, Çatalzeytin Engelliler Derneği, Sinop Sakatlar Derneği ve Türkeli Engelliler Derneği’ndeki ihtiyaç sahiplerine de bu yardımlardan ulaştırılacağını ifade etti.

 
Editör: Vitrin Haber