Türkeli’ye bağlı Turhan Köyü’nde ilk defa düzenlenen Turhan Köyü Hıdırellez Şenliği halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Türkeli’de Hıdırellez etkinlikleri çerçevesinde Turhan Köyü Muhtarlığı tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenliği’ne ilk olmasına rağmen ilgi büyüktü. İlçede bulunan kurum personellerinin, esnafların ve çevre köylerdeki vatandaşların katılımlarıyla yapılan şenlik ile ilgili açıklama yapan Turhan Köyü Muhtarı Kenan Atılgan, ilk defa organize edilen etkinliğin beklentilerinden daha iyi olduğunu söyledi. Muhtar Atılgan; “Her yıl tüm yurtta kutlanan 6 Mayıs Hıdırellez gününün Turhan Köyü olarak da gelenekselleştirmek üzere organize edilerek köydeki vatandaşlarımızın da desteği ile yapılmasını, vatandaşlarımızın birbiriyle, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, ailece güzel bir gün geçirmek amacıyla her yıl bu tür organizasyonlara devam edeceğiz” dedi.

Atılgan, “Turhan Köyü Muhtarlığı olarak düzenlemiş olduğumuz Hıdırellez Şenliği’ne katılımlarından dolayı başta İlçe Kaymakamımız sayın Salih Kalkan’a, İlçe Cumhuriyet savcılarımıza, İlçe Garnizon Komutanımız sayın Ergün Sarı’ya, Belediye Başkan Vekilimiz sayın Hasan Erden Özden’e, ilçede bulunan kurum amirleri ve personellerine, ilçe esnaflarımıza, köyümüz sakinlerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Vitrin Haber