Boyabat Belediyesinin ilçe genelinde parklarda yenileme çalışmaları başlattı. Çalışmalar kapsamında ilçenin en işlek bölgelerinden biri olan Stadyum Caddesi 112 Acil İstasyonu yanındaki park yeni baştan elden geçirildi.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, 7 Haziran 1915 gecesi Arıburnu Merkez Cephesinde düşmanla girdiği çatışmada şehit düşen Boyabatlı Ömeroğlu Mustafa’nın adını yaşatmak adına 112 Acil İstasyonu yanında ki parka isminin verileceğini ve park alanında ki çalışmaların en geç bir ay içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Konuşmasında Şehitlik makamının yüceliğine değinen Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, “Çanakkale’de destan yazan kahraman bir ordunun kahraman bir neferi olan, düşmanla girdiği çatışmada şehit düşen Boyabatlı Ömeroğlu Mustafa ve diğer şehitlerimize millet olarak, bizlere bu Cennet vatanı bıraktıkları için minnettarız. Ömeroğlu Mustafa’nın acısı içimizde ve tüm şehitlerimizin isimleri bizim içimizden asla silinmeyecek. Ömeroğlu Mustafa’nın ismini bu parkımıza vererek adını ebediyen yaşatmak ve vefamızı göstermek istedik” dedi.

PARKLAR YENİLENİYOR BOYABAT GÜZELLEŞİYOR
Boyabat Belediyesinin ilçe genelindeki parklarda yapmış olduğu çalışmalarla da ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yenilenen parklar ile birlikte ilçenin çehresinin güzelleştiğini belirtti. Çakıcı; “Her mahalleye bir park” projemiz devam ediyor. Mahallelerimizde ki çoğu parkımızı yeni baştan elden geçirdik. İnşallah diğerlerini de bu yılın sonuna kadar tamamlamış olacağız. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz program dahilinde hummalı bir çalışma yürütüyor. Bakım ve onarım çalışmaları sonucu güzel bir görünüm kazanan parklarımızda ki yer döşemeleri tümüyle değiştirildi, giriş ve çıkış yolları kullanıma daha uygun hale getirildi. Eskiyen aydınlatma sistemleri de tamamen değiştirilerek parkların daha görünür olması sağlandı. Yetersiz gelen çocuk oyun grupları daha büyük ve modern oyun grupları ile değiştirilirken, tüm parklara kauçuk zemin döşendi. Rengarenk çiçeklerle güzelleştirilen parklarda, sevimli dostlar da unutulmayarak belirli noktalara, kedi ve kuş evleri ile su kapları yerleştirildi. Mevcut alanları elden geçirerek vatandaşa en iyi şekilde hizmet verir hale getirdik. Belediye olarak bizler en iyi hizmeti sunmakla görevliyiz ancak vatandaşlarımız da park ve yeşil alan gibi kamuya açık bölgeleri koruyarak ve temiz tutarak bizlere destek olabilirler” dedi.
Editör: Vitrin Haber