Ayancık Belediyesi tarafından başlatılan sahil şeridi düzenleme projesinin ilk ayağı olan Apart Otel ile İskele Meydanı arasındaki düzenleme çalışmalarında sona gelinirken, projenin ilk etabı açılışa gün sayıyor. 
Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, sürdürülen projenin Ayancık için büyük önem taşıdığını söyledi.

Ergün; "İçerisinde; çay bahçeleri, yürüyüş yalları, çocuk spor parkları, kamelyalar, banklar, yeşil alan düzenlemeleri, satış alanları bulunduran ve yaklaşık 10  bin metrekarelik bir alanı kapsayan, sahil bandının ilk etabı tamamlandı. Projemize İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'ndan destek geldi. Düzenleme çalışmaları Ayancık ta büyük bir beğeni topladı. Bu proje için desteklerini esirgemeyen AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'a, AK Parti Sinop Milletvekilimiz Mehmet Ersoy'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan'a, ve projeye büyük ilgi gösteren sayın Valimiz Dr. Ahmet Cengiz ile her zaman destekleri ile yanımızda olan il başkanımız Cengiz Tokmak'a teşekkür ediyorum" dedi. 

Projenin bundan sonraki devamı ile ilgili de gerekli alt yapı çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Belediye Başkanı Ayhan Ergün, projenin ilk etabının belediyeye yaklaşık olarak 1 milyon TL'ye mal olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Vitrin Haber