Geçtiğimiz hafta içerisinde Sinop-Kargı yolunda meydana gelen ve 27 vatandaşımızın yaralanması ile sonuçlanan kaza ile ilgili konuşan Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, kazanın meydana geldiği yol ile ilgili Belediye olarak defalarca Karayolları şefliğine bildirimde bulunulduğu ancak hiçbir tedbirin alınmadığını söyledi. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen kazada Kargı’dan Sinop’a seyir halinde olan Ender A. (50) yönetimindeki 19 RD 197 plakalı yolcu otobüsü, Göletköyü yakınlarında buzlanma nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yol kenarına devrildi.

Kazanın üzerinden yaklaşık yarım saat geçmesinin ardından İstanbul’dan Sinop’un Boyabat ilçesine cenaze ve cenaze yakınlarını götürdüğü öğrenilen Sancaktepe Belediyesi’ne ait Yavuz Ç. (45) yönetimindeki 34 VA 5545 otobüs, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrilen yolcu otobüsüne çarptı. 27 kişinin yaralanmasına neden olan kaza sonrası bölgeye giden Saraydüzü belediye başkanı Hasan Peker, burada yürütülen çalışmaları inceledi. Belirtilen Saraydüzü Kargı yolu ile ilgili Saraydüzü Belediyesi olarak Karayolları Osmancık Şube Şefi'ne defalarca yol ile ilgili gerekli bakım, onarım işlemlerinin yapılması için bilgilendirme yaptıklarını söyleyen Başkan Peker; “Bizim tüm bu uyarılarımıza rağmen herhangi bir müdahale yapılmaması üzerine bugün sabah saatlerinde 27 vatandaşımızın yaralanmasına neden olan trafik kazası meydana gelmiştir. Karayolları yetkililerinin en kısa sürede konuyla ilgili çözüm üreterek vatandaşlarımızın zarar gördüğü bu tür trafik kazalarının tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber