Sinop çalışma ve İş Kurumundan yapılan açıklamaya göre Sinop çalışma ve İş Kurumu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşme gereği Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okulların güvenliğini sağlamak üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Sinop Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 14, Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 5, Saraydüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 1, Durağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 4, Ayancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 3, Türkeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 3, Dikmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 1, Erfelek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 1 ve Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 3 olmak üzere toplamda 35 güvenlik görevlisi alınacağı bildirildi. 
Başvurular 12.10.2017 – 16.10.2017 tarihleri arasında İl Müdürlüğü ve Hizmet Noktalarına şahsen ya da internet ortamında “iskur.gov.tr” adresinden yapılabilecek. Alım için gerekli başvuru şartları ise şöyle; Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 25 yaşını tamamlamış 45 yaşını doldurmamış olmak, Emekli ve malul aylığı almamak, Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç), Lise ve üstü düzeyde eğitim seviyesinde olmak, Askerliğini tamamlamış olmak, Özel güvenlik sertifikasına sahip olmak. 

Bahse konu TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilecek. 
Adrese Dayalı Nüdus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançların (hane gelirinin) net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamayacak.

Bu kapsamda seçilecek kişiler İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek yer ve saatte 18.10.2017 tarihinde noter huzurunda belirlenecek.
 
Editör: Vitrin Haber