Sabancı Üniversitesinin lise öğrencilerine üniversite deneyimi yaşatmayı hedefleyen” Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu” beşinci serisi ilk dönemi Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı. Programa Sinop’un da içinde bulunduğu 27 ilden toplamda 570 öğrenci katıldı. 

Sabancı Üniversitesi bu yıl Lise Yaz Okulu’nun beşincisini düzenliyor. Lise öğrencilerine üniversite deneyimini yaşatan Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu, fen bilimlerinden yönetim bilimlerine; sanattan sosyal bilimlere; dil eğitiminden meslekler ve üniversiteler hakkında bilgilendirici seminerlere uzanan zengin bir içerik sunuyor.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nun ilk dönemine Türkiye’den öğrencilerin yanı sıra; Azerbaycan, Dubai ve Kıbrıs’tan gelen öğrencilerin katılımı ile uluslararası bir boyut kazandı. Toplamda ilk dönemine 570 öğrencinin katıldığı Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda öğrencilere kendilerini geliştirebilecekleri bir akademik ve kültürel uluslararası bir ortam sunuldu.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nun ilk dönemine; Adana, Ankara, Antalya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ ve Yalova olmak üzere 27 ilden ve Azerbaycan, Dubai ve Kıbrıs’tan toplam 570 öğrenci katıldı. 

Lise Yaz Okulu’nda 1. dönemin müfredatında; Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp; Tıp Bilimlerinde Yüksek Teknoloji Organ Tasarımı; Beyin, Bilim ve Sihir; Biyo/Nöro Mekatronik: Beyin Sinyalleriyle Bilgisayar ve Robot Kullanımı; Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş; Astrofizik ve Diğer Yıldızların Gezegenleri; Arttırılmış Mekanik 1; Mühendislik Dallarında Eğitim ve Sektörler; Psikoloji ve Felsefe; Mimarlık: Kültürel Birikim ve Geleceğin Tasarımı; Hukuk ve Ekonomi; Uluslararası İlişkiler: Türkiye, Avrupa ve Amerika; Ekonomi, Finans, Para ve Sizin Geleceğiniz; Batı Sanatının, Klasik Müziğin ve Tiyatronun Büyük Eserleri; Görsel İletişim, Tasarım ve Sanat; Bilgisayarda Animasyon ve Sanat Yaratın: Siz de Yapabilirsiniz; Yaratıcı Zeka ve Yaratıcı Etkinlik; Temel İngilizce II dersleri verildi. 

İkinci dönemde ise; Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp;  Nano Bilimve Nano Teknoloji; Kuantum Mekanik ve Kuantum Bilgisayarları; Arttırılmış Mekanik 2; Mühendislik Dallarında Eğitim ve Sektörler; Psikoloji ve Felsefe; Hukuk ve Etik; Uluslararası İlişkiler: Küreselleşen Dünyada Türkiye’nin Kurum ve Bireyleri için Tehlike ve Fırsatlar; Toplum, Ekonomi ve Politika; Bir Kentin Tarihi: Konstantinapolis/İstanbul; Modern Sanatın, 20. Yüzyıl Müziğinin ve Operanın Büyük Eserleri; Yaratıcı Zeka ve Yaratıcı Etkinlik; Görsel İletişim, Tasarım ve Sanat; Temel İngilizce Öğrenimi II dersleri yer alıyor. Bunların yanı sıra Society and Culture ve Economy and Government, Gesellchaft und Kultur ve Wirtshaft und Verwaltung dersleri bulunuyor.

Her iki dönemde de yer alan Üniversiteler ve Meslekler: Bilgilenmek, Seçmek ve Başarmak başlıklı derste farklı sektörlerden uzman isimler mesleklerini öğrencilere tanıtılıyor.

Ders dışı etkinlikler
Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu, gün içerisine yayılmış ders dışı etkinliklerle öğrencilere sportif, kültürel ve sosyal olanaklar sunuyor. 
Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda sunulan ders dışı etkinlikler arasında; temel ilk yardım eğitimi, toplumsal duyarlılık projeleri, briç, fitness, tenis, voleybol, basketbol, futbol, grup egzersizleri, dans, yaratıcı drama, güzel sanatlar ve ritim atölyesi yer alıyor.

 
Editör: Vitrin Haber