Türkeli Belediyesi'nin ilçe merkezi ile sınırı bulunan çevre köylerde mücavir alan sınırlarını genişletmesi ile ilgili yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Güzelkent'i de 'Türkeli'nin mücavir alanına alma' talebini Güzelkent Köyü Muhtar Vekili Hayri Gürleyen, sosyal medya aracılığıyla vatandaşlara sordu.

Vatandaşların verdiği yanıtları değerlendiren Gürleyen, ihtiyar heyeti ile birlikte 19 Aralık Pazartesi günü toplandı. Yapılan toplantıda, Türkeli Belediyesi'nin talebine karşılık, şu şekilde karar alındı:"Türkeli Belediyesi'nin 04.11.2016 tarih ve 2016/82 sayılı meclis kanununa istinaden Güzelkent köyümüzün Türkeli Belediyesi mücavir alanına alma talebi Güzelkent Köyü heyeti olarak oy birliğiyle reddedilmiştir. Ancak, mahalle olarak bağlanmasıyla ilgili referanduma gidilerek, referandum sonucuna Güzelkent Köyü İhtiyar Heyeti olarak saygı duyacağımızı bildiririz." şeklinde karar alındı.

Alınan kararla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Güzelkent Köyü Muhtar Vekili Hayri Gürleyen, "Önceki dönemde Güzelkent'in mücavir alana alınma talebi muhtarlığımıza ulaşmıştı ve halka sorulmadan reddedilmişti. Biz de gurbetteki vatandaşlarımızla beraber 5-6 bin kişilik köyün kaderini sadece ihtiyar heyeti olarak değerlendirilmemesi gerektiği görüşünü savunup, ilk olarak sosyal medya aracılığıyla halkımıza duyurarak, fikirlerini dinledik. Yaklaşık 4 gündür esnaf ve halka sorulan ve görüşlerin alındığı sosyal medyadaki paylaşımın ardından ihtiyar heyeti olarak sık sık toplantılar yaptık ve kararımızı 19 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz toplantıyla oy birliğiyle karar verdik.

İl Genel Meclis üyelerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda, resmi olarak 2014'te kapanan Güzelkent Belediyesi, borçları ile birlikte Özel İdare'ye devredilmesi nedeniyle 5 yıl Türkeli'ye mahalle olarak bağlanma ile ilgili referandum yapamıyoruz. Ancak 2019 yılından itibaren bu konuda referandum yapılıp, oylama ile halka sorabiliriz. Referandum yapılması halinde çıkan sonuca ihtiyar heyeti olarak saygı duyacağımızı belirttik.

Biz Güzelkent köyü olarak ilçemizin gelişmesini, kalkınmasını, hep daha ileriye gitmesi için birlik beraberliğin olmasına hemfikiriz. Lakin, Güzelkent Belediyemiz kapatılırken, Türkeli'ne mahalle olarak köyümüzde heyet kurarak bağlanma talebinde bulunmuştuk. Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Türkeli'deki bazı Türkelili vatandaşların ve meclis üyelerinin tepkisi bizleri üzmüştür. 9 milyon lira borcumuz olduğunu belirterek, burada Türkeli Belediyesi'nin hayrına olan hiçbir şey olmayacağını, Güzelkent'in kendi kaderine terk ettiklerini gördük ve onur kırıcı hakarete varacak sözlere maruz kaldık. Güzelkent Köyü olarak, kötü günümüzde Türkeli bize kucak açmış olsaydı, her türlü zorlukları beraber bir şekilde aşabilirdik" dedi.

Muhtar Gürleyen son olarak, "Bizim Güzelkent köyünde şuanda belediye hizmetlerinin tamamını vatandaşlarımıza İlçe Özel İdaremizin desteğiyle sağlamaktayız. Lakin tek sorunumuz, imar olmamasından dolayı sıkıntılar oluşmaktadır. Bu problemi de 6. aya kadar çözümü için muhtar ve ihtiyar heyeti olarak çalışacağız.

Böylesine önemli konuyu sosyal medyada vatandaşa duyurmamız, bazı kesimleri rahatsız etmektedir. Bu kesimler, köyümüzün sözde önde gelen şahsiyetleridir. Herkes şunu iyi bilmelidir ki, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa'ya "Dünya 5'ten büyük" dediği gibi, "Güzelkent de 5'ten büyük". Biz görevde olduğumuz sürece, bir yönetici, beş yandaş dönemi bitmiştir. Çoğunluk halk ve memleket menfaati neyi uygun görürse, o doğrultuda hareket edilecektir. Hepinize saygılar sunarım" ifadelerini kullandı.
 
Editör: Vitrin Haber