İskele Mevkiinde 2017 yılının başlarında yapımına başlanan Milli Mücadele ve Şehitler Anıtı tamamlandı. Açılışı özel ve anlamlı bir gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramında gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen program sonrası, Kaymakam Murat Güven ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı bayram tebriklerini kabul etti. Kabul edilen tebrikler sonrası İlçe Protokolü ile birlikte yürüyerek Anıtın bulunduğu İskele Mevkiine gittiler. Anıt önünde vatandaşlarında katılımı ile saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılış programı başladı. Ardından İskele camiinde görevli imam tarafından açılış öncesi Kuran okundu. Devamında açılış konuşmasını ilçemiz Belediye Başkanı Osman Belovacıklı gerçekleştirdi. Osman Belovacıklı, " Milli mücadele söz ile anlatılacak mücadele değildir. Çünkü bu mücadele sonucunda devlet doğurmuş, bağımsız bir ülke yaratmış bir mücadeledir. Bu mücadeleyi verirken vatanın evlatları ve şanlı ordumuz, binlerce şehit verdiler. Bu şehitler vatanı vatan yapabilmek için göğüslerini siper ettiler. Onları şükranla anıyorum. Onların sayesinde yaşıyoruz. Gerze'den de 12 şehit var minnetle anıyoruz. "diyerek şehitlerimizi ölümsüzleştirmek için böyle bir Anıt girişiminde bulunduklarını söyledi.

Daha sonra Osman Belovacıklı, Anıt yapım aşamasında destek veren başta İş Adamı Mustafa Can'a ve  maddi manevi emeği geçen herkese teşekkür etti. Osman Belovacıklı İş Adamı Mustafa Can'ın açılışta bulunamamasından dolayı yerine yeğeni Musa Can'a plaket takdiminde bulundu.

Ardından hayırlı olsun temennileri ile kurdele kesimi gerçekleştirildi. Açılışa katılanlar ile Milli Mücadele ve Şehitler Anıtı gezildi. Herkesin büyük beğenisini toplayan Anıtın gezilmesinin ardından Say çay bahçesine geçildi. Çay bahçesinde verilen ikramın ardından açılış programı sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber