Geçtiğimiz aylarda inşaat çalışmalarının başladığı Mezarlıklar Müdürlüğü donanımlı yapısıyla, artan ilçe nüfusunun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak. Şehir mezarlığının karşısında ki alanda yapımı devam eden tesis içerisinde; cenaze yıkama yeri, morg, gasilhane, müdürlük binasının yanı sıra 850 kişinin aynı anda namaz kılabileceği Ergün Gürbüz camii yer alacak.

Boyabat'ta yakınlarını kaybeden vatandaşların tüm işlemlerini tek bir noktada yapabileceği Belediyemiz Mezarlıklar Müdürlüğü'nde; defin ruhsatı, cenazenin yıkanması, evden veya hastaneden alınıp mezarlığa nakli gibi hizmetler ücretsiz sunulacak.

Sosyal belediyeciliğin gerektirdiği her platformda ilçe halkının yanında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Hemşerilerimizin acı, tatlı günlerinde yanlarında olmak sosyal belediyeciliğin bir gereği. Bizde bu amaç doğrultusunda, İyi günde kötü günde ilçe halkına imkanlarımız ölçüsünde ve sorunsuz hizmet götürmek için çaba sarf ediyoruz. Cenazesi olan vatandaşlarımızı da yaslı günlerinde yalnız bırakmıyoruz. Bu sebeple Boyabat Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünde çalışmalara başladık. Bundan sonra vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Bizlere alo demeleri yeterli olacak. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın tüm işlemlerini tek bir noktada yapabileceği mezarlıklar müdürlüğümüzde; defin ruhsatı, cenazenin yıkanması, evden veya hastaneden alınıp mezarlığa nakli gibi hizmetler ücretsiz sunulacak. Cenazesi olan vatandaşların yakınlarını ağırlayabileceği taziye alanlarıyla da halkımızın acılı gününde yükünü hafifleteceğiz" diye konuştu.

Mezarlıklar Müdürlüğü binası, Gasilhane/Morg, Ergün Gürbüz Camii inşaatıyla birlikte, 3 Bloktan oluşan projenin 2018 yılı içerisinde hizmete girmesi bekleniyor.

 
Editör: Vitrin Haber