Boyabat ilçesinde yapım çalışmaları başlanılan "Mezarlıklar Müdürlüğü" projesi hızla hayat buluyor. Başkan Çakıcı,  Boyabat Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünün tamamlaması ile birlikte tüm cenaze ve defin işlemlerinin, ücretsiz verilmeye başlanacağını belirtti.

Cami, gasilhane ve mezarlıklar müdürlüğü binasından oluşan proje de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Çakıcı, Boyabatlıların en çok yapılmasını istediği hizmetlerden biri olan, vatandaşların cenaze defin işlerinde kolaylık sağlayacak tesisin hizmete sunulmak üzere hazırlandığını söyledi.  Başkan Çakıcı, yapımı devam etmekte olan Mezarlıklar Müdürlüğü’nün tamamlanması ile birlikte cenaze defin işlerinin Boyabat Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.  Ölüm raporu, defin ruhsatı, cenazenin yıkanması, evden alınıp mezarlığa nakli işlemlerinin artık bu binada yapılacağını belirten Başkan Çakıcı, “İnsanımızı hak ettiği hizmetlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Boyabatlı her şeyin en iyisine layık. Bizlerde rızayı ilahi doğrultusunda bu hizmetleri vatandaşımıza sunmaya gayret ediyoruz. Mezarlıklar müdürlüğü ilçemizde eksikliği hissedilen bir hizmet. Boyabat Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, gasilhane, morgu, dinlenme alanlarıyla cenaze sahiplerine daha modern bir ortamda hizmet sunulmasına imkan sağlayacak” diye konuştu. 

Ergün Gürbüz Cami'nde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Çakıcı, "Hayırsever işadamı Ergün Gürbüz büyüğümüz Boyabat'ımıza böyle bir eser kazandırmak için kolları sıvadı. Cami inşaatında çalışmalar sürüyor. Kendisine ilçem ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Ülkemize, ilimize ve Boyabat'ımıza hayırlı olmasını diliyorum. " dedi. 
Editör: Vitrin Haber