Türkeli İlçesine bağlı Gencek Köyü'nün Çatalzeytin'e bağlanmasıyla ilgili isteğe, Sinop İl Genel Meclisi'nden 'red' geldi.

İlçeye bağlı Gencek Köyü sakinlerinin Çatalzeytin ilçesine bağlanma isteği, İl Genel Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan kararla reddedildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Türkeli İl Genel Meclis üyeleri Şükrü Işık ve Veysel Şahin, kurulan komisyon tarafından reddedilmesinin gerekçelerini açıkladı. Yapılan açıklamada, meclis tarafından konu ile ilgili bir rapor hazırlandığı ve raporda belirtilen hususlar nedeniyle Sinop İli Türkeli İlçesi'ne bağlı Gencek Köyü'nün Kastamonu İli Çatalzeytin İlçesi'ne bağlanması talebinin uygun görülmediği bildirildi. 
 
"Çatalzeytin, Türkeli ilçesine bağlansın"
İl Genel Meclis üyeleri Şükrü Işık ve Veysel Şahin'in yetkililerin bir araya gelerek Çatalzeytin halkının bir çok hizmet yönünde mağduriyet yaşamamaları için Çatalzeytin ilçesinin Türkeli ilçesine bağlanması için çalışmalar yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Meclis üyeleri Işık ve Şahin şunları söyledi; "Mağduriyet aslında sadece Gencek Köyü'nün Çatalzeytin ilçesine bağlanmasıyla çözülmeyecektir. Çatalzeytin'in kamu kurum ve kuruluşların yetersizliği, ilçe insanına sorunlar doğurmaktadır. Çatalzeytin halkının ve köylerinde aynı mağduriyetlerden mustarip olduğu, iki ilçenin de yetkililerin bir araya gelerek Çatalzeytin'in Türkeli ilçesine bağlanmasıyla bu önemli sorunun çözümü daha uygun olacağı kanaatindeyiz."
 
Editör: Vitrin Haber