Tarihinin en büyük yatırımı olan altyapı çalışmalarını yerinde incelemek üzere Durağan’a gelen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’e, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, AK Parti Durağan İlçe Başkanı Ahmet Usta ve İl Genel Meclis Üyesi Hamit Topçuoğlu eşlik etti. Maviş, 17 milyonluk altyapı yatırımını yerinde inceleyerek Başkan Kılıçaslan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK YATIRIMLARDAN BİRİ 
“Durağan’ın 1954 yılında ilçe olduğunu ve 1960 yılında yapılan kanalizasyon şebekesinin yenilenmediği, bu durumun zaman zaman sıkıntılara neden olduğunu belirten Maviş; “Vatandaşlarımız bu konuda rahatsızdı. Yapılan çalışma ile Durağan’ın kanalizasyon, yağmur suyu kanalları ve arıtma tesisi için 17 Milyonluk bir yatırım ile çalışmalar başlatıldı. 46 bin 500 metrelik kanalizasyon hattı, 6 bin 500 metrelik yağmur suyu kanalı, 750 metre küplük günlük arıtma kapasitesine sahip arıtma tesisi projesi 3 bin adet parsel bağlantısıyla Durağan ilçesinin tarihindeki en büyük yatırımlardan biri gerçekleşti. Durağan’a bu hizmet yakışır” dedi.

DURAĞAN’A YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR
Durağan’a yapılan hizmetlerin devam ettiğini vurgulayan Maviş sözlerine şöyle devam etti: “Durağan Kaymakamlığı inşaatı tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Durağan Devlet Hastanesi inşaatı bitmek üzere, kısa zamanda açılacak. Gençlik Merkezi İnşaatının yüzde 30’u tamamlandı. Durağan Yüksek Okulu açıldı.  Durağan’a inşallah yılbaşında Halk Bankası uydu şubesi açılması için gerekli desteği aldık. Yeni 2.428.77 metre karelik Adliye binası yeri hazırlandı. Durağan’a yeni yapılacak öğrenci yurdunun inşaatına 2018 yılında başlanacak. Durağan’a 12 derslikli Anadolu Lisesi en kısa zamanda yapılacak. Durağan’ın 7 noktasına Mobese kent güvenlik sistemi kuruldu. Tarihi Durakhan restore ediliyor. Durağan Futbol sahasına 594 bin 750 TL’lik yatırım yapılarak tribün, soyunma odası, aydınlatma sistemi yapımı tamamlandı. İmam Hatip Lisesi kenarına Halı saha yapılacak. 54 Km’lik Durağan Dikmen yolunun 43 Km’si tamamlandı. Kalan 11 Km’si tamamlanacak. Durağan-Vezirköprü-Havza yolu Etüt ve Proje Danışmanlık Hizmet Alım İş Sözleşmesi imzalandı. Katı Atık düzenli Depolama (ÇÖP) Yönetmelik değişikliği sebebiyle proje revize yapıldığından onay süreci devam etmekte. Küçük Sanayi Sitesi yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen ‘Çevre Düzeni Planı Değişikliği’ onay sürecinde.  Bunun yanında bir çok çalışmalarımız devam etmekte”.

 
Editör: Vitrin Haber