Kuz köyünde, 2017 yılı Şubat ayında yapımına başlanan Şehitler ve Gaziler Camii inşaat çalışmalarının, köylü ve gurbetçi vatandaşların yardımlarıyla devam ettiğini belirten Türkeli Kuz Köyü Şehitler ve Gaziler Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Tahir Güney, yapımı devam eden caminin, kaba inşaatının %95'inin tamamlandığını söyledi.

Güney, "Cami isminin Şehitler ve Gaziler Camii olarak belirlenmesinde, Kuz köyünden olup, şehit ve gazi olan hemşehrilerimiz ile geçmişten bugüne Bedir, Uhud, Çanakkale ve nice savaşlarda dinimiz ve vatanımızı korumak adına savaşıp, şehit ve gazi olan atalarımız neden olmuştur. Bu vesile ile de ebediyete intikal etmiş atalarımızı, hemşehrilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun" dedi.

Cami İnşaatı için vatandaşlarımızdan destek beklediklerini kaydeden Güney; “Camimizin yapımında destek vermek isteyen sevgili vatandaşlarımızın, Sinop Türkeli Kuz Köyü Şehitler ve Gaziler Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne ait Ziraat Bankasındaki 82487166-5001 nolu hesap numarasına ya da TR43 0001 0005 7482 4871 6650 01 nolu IBAN numarasına para yatırarak destek olabilirler" ifadelerini kullandı.
turkelihaber.com
 
Editör: Vitrin Haber