Evlerin camlarının ve balkonlarının Türk bayrakları ile donatıldığı etkinlik kapsamında köy camisinde öğle namazı öncesi okutulan mevlid-i şerif ardından İlçe Müftüsü İsa Sağlam tarafından dua edildi. Yapılan dualar ardından programa icabet eden tüm vatandaşlara kazanlar dolusu pişirilen keşkek, et ve pilav ikramı yapıldı. 

Programda konuşan Köy Muhtarı Hüseyin Yıldırım, demokrasi şehitlerini bu milletin asla unutmayacağını söyledi. Hüseyin Yıldırım; "Ülkemizi felakete sürüklemek isteyen çetelere karşı onurlu direnişte hayatlarını kaybeden şehitlerimize ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Bizlere kendilerini yıllardır Müslüman, dindar olarak tanıtan karanlık güçlerin maşaları Türk Devletine, hükumetine ihanet etmiş, askerimize polisimize, milletimize ateş ederek can almışlardır. Ancak bu milletin yiğit evlatları bu hainlere geçit vermemiş kurşuna karşı, tanka, topa karşı göğüs gererek hainlere derslerini vermiştir.

Biz köy halkı olarak köyümüzü bayraklarla donattık, birlik ve beraberlik içinde FETÖ örgütünü lanetliyoruz, devletimizin, hükumetimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Bu günde şehitlerimiz için mevlid okutup, dua ettik misafirlerimize yemek ikramında bulunduk. Dualarımıza katılan herkezden Allah razı olsun, dualarımız kabul olsun" dedi.
Günpınar Köyünde okutulan mevlide köy halkının yanı sıra çevre köy ve Boyabat merkez ilçeden çok sayıda vatandaş katıldı. 
Editör: Vitrin Haber