TSK’da bir grup asker tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında İstanbul’da bulunan ve darbeci askerlere karşı direnmek için Boğaziçi Köprüsüne giden Durağanlı Zekeriya Yaşar, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu bacağından yaralandı. 15 Temmuz gazisi Zekeriya Yaşar’ı Durağan ilçesine bağlı Çerçiler köyünde ziyaret eden İlçe Kaymakamı Turan Soğukoluk, Durağanlı gaziye acil şifalar diledi. Zekeriya Yaşar nezdinde tüm gazilere bu vatan için verdikleri mücadeleler için şükranlarını sunan Kaymakam Soğukoluk, her zaman gazilerin ve gazi yakınlarının yanında olduklarını belirtti. Soğukoluk; “15 Temmuz darbe girişimi anında Boğaziçi Köprüsünde darbeci askerlere karşı gerçekleştirilen direniş esnasında kurşunla bacağından yaralanan ve gazilik payesi alan Zekeriya Yaşar üstadımızı Çerçiler köyümüzde ziyaret ettik, kendisine acil şifalar diledik. Bu vatan onlara minnettar. Zekeriya Yaşar ve onun gibi vatansever insanlarımız olduğu sürece bizleri kimsenin yıkması, parçalayabilmesi mümkün değil. Ben Zekeriya Yaşar gazimiz nezdinde tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

VUR EMRİNE UYMAYAN ERLER, RÜTBELİLER TARAFINDAN AYAKLARINDAN VURULDU
15 Temmuz gecesinde bizzat tanık olduğu bazı olayları anlatan Zekeriya Yaşar, o hain gecede askerlerine, masum vatandaşların üzerine kurşun sıkma emri veren rütbelilerin emri yerine getirmeyen iki eri gözlerinin önünde korkutmak maksadıyla ayaklarına ateş edildiğini söyledi. Yaşar; Köprüdeki erlerin hiçbiri çok yaklaşmamıza rağmen bize ateş etmedi. Rütbeli komutanlar iki ere halkın üzerine ateş etme emri verdi. İki er halka ateş etmeyince gözümüzün önünde ayaklarına ateş edildi. Gözlerini korkuttukları diğer erlerde sadece havaya ateş ettiler. Bizlere sadece rütbeli komutanlar sıktı” dedi. 

BU VATANA İHANET EDENLER AMERİKAN KÖPEKLERİDİR, TASMALARI DA PENSİLVANYA'DADIR
Türkiye Cumhuriyetine ihanet edenlerin peygamber ocağında yetişen askerler olamayacağını söyleyen Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk, bu ihanetin Amerika güdümünde bulunan ve yönetimleri de Pensilvanya tarafından gerçekleştirilen kişilerce yapılabileceğini ifade etti. Soğukoluk; “Metehan dan beri ordu-millet özelliğini koruyan asil Türk milletinin Peygamber Ocağı'nda yetişen bu askerler asla içinde yetiştiği millete ihanet etmezler. İhanet edenler ise yalnız ve yalnız Amerikan Köpekleridir, tasmaları da Pensilvanya'dadır.

Tarihte karşılaştığı büyük badireleri büyük destanlarla atlatan Müslüman Türk milleti; Allah'ın izniyle her türlü zorluğu yenecek kahramanlığı ve iman nurunu göğsünde taşımaktadır!” diye konuştu. 
 
Editör: Vitrin Haber